HomeStiriBusiness & TehnologieCompania Google este bănuită ca a ascultat convorbiri private

Compania Google este bănuită ca a ascultat convorbiri private

La începutul lunii februarie, Nest anunța că sistemul său de securitate va putea fi folosit împreună cu Google Assistant, însă utilizatorii nu știau că acesta are microfon și asta a dus la un val de critici și neîncredere.

Nest a precizat că microfonul este inclus în Nest Guard, dar nu a fost folosit până acum, însă poate fi activat sau dezactivat prin intermediul aplicației Nest. Nest Guard este hub-ul care conectează senzorii Nest Detects în cadrul sistemului de securitate Nest Secure, care sunt folosiți pentru detecția mișcării și când anumite uși sau ferestre sunt deschise. Guard are un difuzor care emite un zgomot puternic când sistemul detectează un intrus (sau un deținător care a uitat să îl dezactiveze), conform securityportal.ro.

Nest a anunțat disponibilitatea noii funcționalități, spunând că va fi disponibilă pentru toate sistemele Nest Secure noi și vechi. Această îmbunătățire efectiv transformă hub-ul Nest Secure într-un Google Home Mini, permițând folosirea de comenzi vocale pentru a stinge luminile și activa alarma înainte de a pleca de acasă.
Întrebarea care se pune este cum poate Nest Secure să audă vocea utilizatorului de vreme ce nu este menționată existența unui microfon în specificațiile produsului, nici măcar în manualul de utilizare.

Cu toate acestea, Google a făcut o greșeală. Nu a menționat existența microfonului. Brandul de dispozitive smart home Nest de la Google are probleme din această cauză. Aproximativ timp de un an, Nest Secure a fost vândut cu un microfon ascuns. Asta înseamnă că între timp a fost un potențial dispozitiv de ascultare, scrie arstechnica.com.

Microfonul din dispozitiv nu a fost un secret intenționat și ar fi trebuit să fie trecut în specificațiile tehnice. A fost o greșeală din partea noastră”, conform unei declarații Google pentru Business Insider.

Google a recunoscut că a făcut o eroare atunci când nu a dezvăluit că unul dintre produsele sale conținea un microfon. Compania americană a dat asigurări că microfonul nu a fost niciodată activat și că dispozitivul a fost dotat cu microfon pentru alerte bazate pe detectarea sunetului. „Am vrut să le oferim clienților noștri funcții noi în viitor precum abilitatea de a detecta când se sparge sticla”, scrie playtech.ro.

Nu vom știi niciodată sigur dacă acel microfon a fost activat sau nu și trebuie să ai încredere că astfel de companii, indiferent că e Google sau Facebook, vor lua măsuri pentru a-ți respecta intimitatea.

Share With: