HomeStiriBusiness & TehnologieIHS: Piața smart home va continua să crească exponențial
IHS: Piața smart home va continua să crească exponențial

IHS: Piața smart home va continua să crească exponențial

IHS: Piața smart home va continua să crească exponențialPiața globală smart home va depăși 192 miliarde de dolari în 2023, conform unui nou raport al IHS Markit.

Conform unui nou raport de la IHS Markit, se așteaptă ca piața globală smart home să crească de cinci ori pentru a depăși 192 miliarde de dolari în 2023, de la venituri de 41 miliarde de dolari anul trecut, scrie securityinfowatch.com.

Printre tipurile de dispozitive cu o creștere mare pe piață se numără dispozitivele de iluminat, difuzoarele smart și aparatele smart home conectate importante, precizează Blake Kozak, analist principal în cadrul Smart Home and Security Technology al IHS. Statele Unite a condus toate țările în 2018, reprezentând 35% din veniturile pieței globale, urmată de China, cu o cotă de piață de 18%.

Inteligența casei inteligente constă în faptul că poate fi modelată pentru a se potrivi cerințelor oricărui consumator, de la cele mai stricte cerințe ale utilizatorilor de energie electrică până la cele mai simple nevoi de automatizare ale amatorilor”, spune Kozak. „Indiferent de priceperea tehnologică a consumatorilor, piața pentru casele inteligente a înflorit într-o tehnologie grea pentru consumatori, doritori să treacă dincolo de elementele de bază ale securității și caselor unifamiliale, către oportunități neexplorate. Cu toate acestea, aceste oportunități neexplorate vin cu îngrijorări cu privire la confidențialitate și disponibilitatea tehnologiei pentru folosire maximă. Restul anului 2019 și începutul anului 2020 vor fi un moment esențial pentru piața smart home, întrucât companiile și furnizorii de servicii își ajustează strategiile și se repoziționează pentru a concura cu companiile mari – precum și noii veniți care doresc să își îmbunătățească status quo-ul.”

Printre companiile care vor să aibă un impact pe piața smart home se numără IKEA și companii noi precum Wyze, care oferă dispozitive cu un cost foarte redus. Companiile mari își vor schimba și ele strategia pentru a-și îmbunătății competitivitatea, scrie advanced-television.com.

Spre exemplu, Google și-a încheiat recent programul „Works with Nest”. Un alt exemplu, Amazon Alexa a intrat în conformitate cu Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPPA), iar Ring se lansează pe segmentul de piață al întreprinderilor mici și mijlocii.

O scurtă pauză în dezvoltarea hardware-ului a determinat companiile inteligente să avanseze în ceea ce privește software-ul, analiza și achizițiile / parteneriatele. Cu toate acestea, un alt impuls hardware va ajunge în curând, odată cu sosirea de noi difuzoare inteligente de la Google, Apple și Samsung, precum și oferte pentru companii de asigurări și complexe de apartamente.

Deși pătrunderea dispozitivelor smart home pe piața din Statele Unite a depășit 38% în 2018, progresul viitor al pieței ar putea fi împiedicat de îngrijorările legate de confidențialitate. IHS Markit sfătuiește furnizorii de tehnologie să ia măsuri pentru a atenua reținerea consumatorilor.

Share With: