HomeStiriBusiness & TehnologieCheia de securitate Titan a Google, disponibilă în mai multe țări

Cheia de securitate Titan a Google, disponibilă în mai multe țări

Până acum cheia de securitate Titan a Google putea fi achiziționată doar în Statele Unite, dar de acum este disponibilă și în Canada, Franța, Japonia și Marea Britanie.

Google a anunțat pe 31 iulie că cheile de securitate Titan pentru autentificarea în doi pași sunt disponibile și în Canada, Franța, Japonia și Marea Britanie. Până acum, aceste chei de securitate, care vin sub forma unui kit cu o cheie Bluetooth și un adaptor USB standard, erau disponibile doar în Statele Unite, scrie techcrunch.com.

Cheile oferă un nivel de securitate suplimentar pe lângă datele de autentificare obișnuite. Oferă un al doilea factor de autentificare pentru a-ți păstra contul în siguranță și pentru a înlocui sisteme de autentificare în doi pași mai puțin performante precum aplicațiile de autentificare sau mesajele SMS. Când folosești aceste metode, tot trebuie să introduci un cod, până la urmă. Toate bune până când întâlnești o pagină de phishing foarte bine creată. Apoi cineva poate intercepta codul și îl poate folosi repede pentru a sparge contul, iar obținerea unui al doilea factor de autentificare prin intermediul unui SMS nu este de la bun început o idee așa bună, dar asta este o altă problemă.

Cheile de autentificare folosesc mai multe tehnici criptografice pentru a te asigura că te afli pe un site legitim și nu ești victima phishing-ului. Cheile funcționează, desigur, doar pe site-urile care permit folosirea de chei de securitate hardware, iar numărul lor continuă să crească.

Google susține că cheia de securitate Titan este una dintre cele mai bune metode de protecție a conturilor Google împotriva hackerilor și încercărilor de phishing, în special pentru conturile foarte valoroase care sunt deseori vizate de atacatori. Cheia este folosită în cadrul unui program Google de protecție avansată, scrie zdnet.com.

Pe baza standardelor deschise FIDO, cheile de securitate funcționează pe bază de USB și Bluetooth. În mai, Google a înlocuit cheile Bluetooth datorită unei vulnerabilități a procesului de împerechere.

Share With: