HomeStiriBusiness & TehnologieCele mai noi laptopuri HP folosesc inteligența artificială pentru detecția malware

Cele mai noi laptopuri HP folosesc inteligența artificială pentru detecția malware

HP a echipat cinci laptopuri cu soluția de securitate Sure Sense care folosește inteligența artificială pentru a detecta malware, inclusiv variante necunoscute anterior.

HP speră să aducă securitatea de care au mare nevoie laptopurile cu ajutorul tehnologiei HP Sure Sense care folosește inteligența artificială pentru a detecta malware în timp real, chiar dacă acesta nu a mai fost văzut înainte, scrie venturebeat.com.

Amenințările malware continuă să amenințe companiile, cu 350.000 de noi tipuri malware descoperite zilnic, conform unei cercetări realizate în 2017 de G Data Security, citată de HP. HP Sure Sense este menit să lupte împotriva acestor amenințări prin folosirea deep learning (n.r. – o metodă de învățare pentru computer) pentru a oferi o prevenție în timp real și detectarea amenințărilor de tipul zero- day (care nu sunt cunoscute și descoperite de producător) și a activităților legate de ransomware, scrie tomshardware.com.

HP Sure Sense este integrată pe un număr de laptopuri și computere pe care compania le-a prezentat în luna aprilie. Acestea au mai nou ecrane mai luminoase, rețele Wi-Fi 6 și noi procesoare Intel.

HP susține că soluția sa este mult mai sigură ca folosirea unor antiviruși sau a unei soluții machine learning care nu implementează și tehnologia deep learning. Software-ul antivirus verifică noile fișiere pentru a vedea dacă conțin forme cunoscute de malware. Cu toate acestea, această metodă necesită timp și actualizări frecvente și nu poate detecta noi forme malware.

Machine learning, care este un tip de inteligență artificială, poate identifica caracteristicile comune ale unui program malware. Prin urmare poate identifica unele noi tipuri de malware, dar încă necesită actualizări frecvente și o programare a funcțiilor care necesită mult timp.

Prin adăugarea deep learning, inteligența artificială a Sure Sense folosește rețele neuronale pe mai multe nivele care au fost pregătite cu ajutorul a sute de milioane de mostre malware în format neprelucrat, pentru a putea detecta malware, chiar și tipurile de atacuri care nu au fost încă descoperite. Dacă descoperă ceva care ar putea fi un malware, Sure Sense îl pune în carantină. Conform HP, soluția de securitate funcționează în milisecunde, necesită puține actualizări și are un impact minim asupra performanței.

Astfel, HP îmbunătățește laptopurile destinate clienților business cu ajutorul HP Sure Sense. Seria de laptopuri EliteBook 800 și ZBook, scrie pcmag.com.

Sistemul va funcționa împreună cu Windows Defender, antivirusul gratuit de la Windows, și cu HP Sure Click, un program anti-phishing. HP Sure Click ajută utilizatorii să acceseze site-uri nesigure, atașamente de e-mail și documente într-un mediu virtual izolat. În cazul apariției unei amenințări informatice, aceasta va fi izolată, find oprită de la a infecta restul sistemului.

Noile modele de laptopuri G6 ale seriei EliteBook 800 pot fi configurate cu procesoarele Intel Core vPro de a opta generație și suportă Bluetooth 5.0 și Wi-Fi 6 pentru o mai bună performanță fără fir. Utilizatorii pot alege să achiziționeze și un modem 4G LTE care să ofere o viteză de descărcare de până la 1GB pe secundă.

Alte aspecte importante sunt adăugarea unui obturator pentru camera video, astfel încât să nu mai fie nevoie să acoperim camera cu ceva. De asemenea, laptopurile pot avea o folie de protecție a intimități produsă de HP, Sure View Gen3, despre care HP spune că a fost îmbunătățită pentru a proteja mai bine ecranul de persoanele care încearcă să obțină informații în acest mod.

Share With: