HomeStiriBusiness & TehnologieBeneficiile folosirii unui sistem de control acces
control acces rfid securitatea fizica

Beneficiile folosirii unui sistem de control acces

control acces rfid securitatea fizicaFuncțiile avansate ale sistemului de control acces ajută companiile nu doar la securizarea premiselor.

Control accesul este un element important în securizarea afacerii la locul de muncă. Deși securitatea cibernetică tinde să fie prima care vine în mintea directorilor, verificarea persoanelor care intră și este prima linie de apărare împotriva intrușilor, hoților și chiar împotriva abaterilor de conduită ale angajaților, scrie inc.com.

Control accesul poate folosi mai multe tipuri de tehnologii pentru autentificarea angajaților: breloc sau card de acces, biometrie (recunoaștere facială sau amprente pentru identificarea persoanei care vrea să intre), parolă sau cod PIN și aplicații mobile cu cod de bare.

Sunt multe beneficii ale folosirii acestor forme de autentificare. Administratorul de sistem poate dezactiva datele de autentificare pentru angajații care părăsesc compania și pot emite rapid altele noi pentru noii angajați. Și dacă apare o urgență, sistemele de control acces pot iniția rapid blocarea tutoro ieșirilor. De asemenea, sistemul poate fi setat să ajusteze resurse precum iluminatul și aerul condiționat sau sistemul de încălzire în zonele în care biroul nu este folosit, ceea ce este benefic și pentru mediu.

Sistemele de control acces sunt conectate la un sistem administrativ, care de obicei e un computer. Sistemele tradiționale folosesc panouri de control conectate fizic la echipamentele de sistem. Aceasta este văzută ca cea mai sigură opțiune, dar ar putea fi limitat sau costisitor pentru numărul de puncte de acces care pot fi legate la un panou de control. Dacă un panou de control nu poate susțin numărul de puncte de acces necesare, acestea ar putea fi reduse sau se poate investi într-un panou de control suplimentar. Sistemele IP sunt pe bază de rețea, conectând ușile folosind conexiuni Ethernet sau wireless. Asta elimină limita impusă asupra numărului de puncte de acces în sistem, dar apare o îngrijorare cu privire la faptul că sistemul ar putea fi spart de hackeri.

Din punct de vedere al securității fizice, control accesul presupune folosirea de dispozitive electronice pentru a restricționa accesul la o proprietate sau la o zonă specifică. Poate include accesul al porți sau puncte de intrare într-o locație sau la anumite părți, scrie bmmagazine.co.uk.

Orice afacere sau organizație ar putea avea nevoie de acces restricționat la o zonă unde informații confidențiale ale angajaților sunt păstrate, cu acces doar pentru anumiți angajați. Un sistem de control acces face posibil acest lucru și permite accesul doar celor care au permisiune. Pentru organizațiile care au nevoie de cea mai bună securitate, sistemele de securitate vin cu control acces avansat.

Unele avantaje ale folosirii control accesului sunt:

Dacă o cheie se pierde, nu este returnată sau este furată nu este nevoie să se înlocuiască mecanismul de închidere. Este nevoie doar de restricționarea accesului pentru cardul pierdut.

De asemenea, este ușor de urmărit vizitatorii care ar putea să încerce să fure bunurile importante ale organizației în afara orelor de lucru.

Dacă este vorba de o organizație mare, este dificil de verificat dacă persoanele care intră sunt sau nu sunt angajați. Un sistem de control acces va asigura compania că numai angajații au acces în locație și va intrarea persoanelor neautorizate.

În cazul companiilor care au diferite ture pentru angajați, sistemul de control acces ajută la organizarea acestui aspect.

În plus, sistemul de control acces îmbunătățește securitatea în zonele importante prin restricționarea accesului pentru anumiți angajați.

Share With: