HomeStiriSecuritate FizicaMăsuri speciale de securitate pentru vizita Papei Francisc
cate-persoane-lucreaza-in-domeniul-securitatii-in-olanda

Măsuri speciale de securitate pentru vizita Papei Francisc

Cu ocazia vizitei Papei Francisc în București, Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj s-au luat măsuri de securitate specifice.

Organizatorii vizitei Papei Francisc în România au transmis, luni, recomandări pentru cei care doresc să asiste la evenimentele publice şi îi sfătuiesc să ajungă din timp, întrucât accesul se face doar după trecerea prin filtrele de securitate, scrie news.ro.

Comitetul Interministerial pentru Securitate Vizită Papa Francisc 2019 a stabilit, în colaborare cu reprezentanții bisericilor din Bucureşti, Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj, un set de recomandări utile tuturor celor care vor participa la activităţile publice prilejuite de vizita Papei Francisc. Accesul la toate evenimentele publice se va face după derularea măsurilor de verificare în filtrele de securitate amplasate în zonă. Cei care vor să asiste la evenimente sunt rugaţi să-şi planifice bine călătoria, să sosească din timp în zonele de acces, pentru a evita aglomeraţia şi a trece în timp util prin filtrele de securitate”, au transmis, luni, organizatorii.

Participanţilor li se recomandă să coopereze cu voluntarii şi cu personalul de securitate din zonele de acces.
Agenții se vor asigura că participanții nu au asupra lor arme, materiale explozive sau incendiare, băuturi alcoolice, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte obiecte precum bețe, bastoane și recipiente din sticlă, relatează evz.ro.

De asemenea, mijloacele tehnice luminoase sau sonore ce pot tulbura buna desfășurare a activităților și siguranța publicului vor fi interzise. Se recomandă participarea la evenimente fără bagaje voluminoase și animale de companie. Totodată, ca să evitați blocajele și aglomerația ar fi bine să ajungeți din timp în zonele de acces.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România, scrie stirileprotv.ro.

Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Alte măsuri luate de Primăria Municipiului Iași pentru vizita Sanctității Sale Papa Francisc: Toate forţele de pază şi protecţie vor fi mobilizate la vizita Sanctităţii Sale, urmând a fi montaţi aproape 8 kilometri de garduri de protecţie, lucru unic în România. Printr-o procedură de achiziție publică municipalitatea a închiriat 2.500 garduri metalice, având dimensiunile de 2,5 x 1,2 metri. La acestea se adaugă 1.000 de garduri de 2 metri ale Primăriei și Jandarmeriei, scrie europafm.ro.

Primăria Municipiului Iași va asigura tot ceea ce este nevoie pentru ca pelerinii și ceilalți participanți să nu ducă lipsă de nimic. Astfel, municipalitatea cumpărat 90.000 de sticle de apă la 0,5 litri și a primit încă în jur de 10.000 cu titlu de sponsorizare. Acestea vor fi împărțite la punctele de prim ajutor / informare.

Share With: