HomeStiriSecuritate ITUtilizatorii Windows 7 vor putea să își extindă perioada în care primesc actualizări de securitate

Utilizatorii Windows 7 vor putea să își extindă perioada în care primesc actualizări de securitate

După ce se va încheia perioada de suport pentru Windows 7, Microsoft plănuiește să ofere clienților posibilitatea de a beneficia în continuare de actualizări de securitate cu ajutorul unor abonamente.

Windows 7 se apropie de perioada în care nu va mai primi suport din partea Microsoft (actualizări de securitate gratuite). Aceasta va începe pe 14 ianuarie 2020. Microsoft anunță că va continua să ofere actualizări de securitate pentru Windows 7 în schimbul unei sume de bani, până în 2023. Nu este prima dată când Microsoft face asta pentru o versiune Windows, dar ar putea fi prima dată când face aceste planuri atât de publice, scrie zdnet.com.

Windows 7 încă are o cotă mare pe piața de sisteme de operare Windows, în special în rândul companiilor. schimbarea vechilor versiuni Windows este un proces mai încet, chiar și în cazul planurilor dinainte stabilite, în cazul companiilor cu mii de computere care folosesc sistemul de operare Windows.

Planurile de extindere a actualizărilor de securitate pentru Windows 7 vor fi vândute pentru fiecare dispozitiv în parte, iar prețul va crește în fiecare an.
Windows 7 Extended Security Updates vor fi disponibile pentru clienții care folosesc Windows 7 Professional sau Enterprise. Pentru actualizările de securitate extinse pentru Windows 7 va exista și o echipă de ingineri special creată pentru oferirea acestor actualizări. De asemenea, un inginer Microsoft va fi mereu gata să remedieze orice probleme individuale, scrie latesthackingnews.com.

Microsoft plănuiește și să extindă Windows Analytics Service și să îl integreze cu ConfigMgr pentru a crea un nou serviciu numit Desktop Analytics care va ajuta clienții să verifice disponibilitatea conturilor Windows Office.

Conform ultimelor statistici ale NetMarketShare, Windows 7 ocupă peste 40% dintre computerele cu Windows, dar este posibil ca Windows 10 să îl depășească până la sfârșitul anului, precizează bleepingcomputer.com.

Share With: