HomeStiriSecuritate ITUn cercetător în securitate a pledat vinovat pentru că a spart serverele Microsoft și Nintendo
un-hacker-rus-a-fost-condamnat-la-27-de-ani-de-inchisoare-in-sua

Un cercetător în securitate a pledat vinovat pentru că a spart serverele Microsoft și Nintendo

un-hacker-rus-a-fost-condamnat-la-27-de-ani-de-inchisoare-in-suaUn cercetător în securitate, în vârstă de 24 de ani, a fost arestat pentru că a spart serverele Microsoft și Nintendo. A pledat vinovat pentru acuzațiile aduse și a evitat o condamnare la închisoare.

Un cercetător în securitate, în vârstă de 24 de ani, a evitat pedeapsa cu închisoarea, pe 28 martie, după ce a recunoscut că a spart serverele Microsoft și Nintendo și că a sustras informații confidențiale. Zammis Clark, cunoscut online ca Slipstream sau Raylee, a fost acuzat de mai multe folosiri frauduloase ale computerului, în cadrul unei audieri care a avut loc marți, în Londra, și a pledat vinovat pentru spargerea rețelelor Microsoft și Nintendo, scrie theverge.com.

Procurorii au dezvăluit că acuzatul a obținut acces la un server Microsoft pe 24 ianuarie 2017, folosind o parolă și un nume de utilizator in rețeaua internă a companiei, și apoi a încărcat un program de acces de la distanță a rețelei Microsoft pentru cel puțin trei săptămâni. Apoi a încărcat mai multe programe care i-au permis să caute prin rețeaua Microsoft, să încarce fișiere și să descarce informații.

În total 43.00 de fișiere au fost sustrase din serverele interne Microsoft care conțineau informații despre Windows. Fișierele conțineau informații importante despre versiuni Windows care nu fuseseră încă emise și coduri pentru accesarea versiunilor Windows în stadiu de testare la care dezvoltatorii încă mai lucrau. Clark a încercat să afle informații despre versiunile Windows care erau în stadiul de testare, efectuând 7.500 de căutări legate de produse, coduri și build-uri încă nelansate.

Clark lucra pentru compania de securitate Malwarebytes. Pe lângă faptul că a descărcat informațiile de pe serverul Microsoft, hackerul a împărtășit informațiile găsite cu alți hackeri prin intermediul unui server Internet Relay Chat (IRC), conform ign.com.

Clark a fost descoperit în iunie 2017, când a încărcat malware în rețeaua Microsoft și poliția a găsit fișierele furate pe computerul personal ca urmare a unei acțiuni la care au participat o echipă a Microsoft, FBI, EUROPOL și National Cyber Crime Unit (NCCU) a NCA. A fost arestat și eliberat pe cauțiune, fără a primi restricții de folosire a computerelor.

La scurt timp, în martie 2018, hackerul a spart rețeaua internă a Nintendo și a obținut acces prin intermediul VPN la serverele folosite de dezvoltatorii de jocuri. A sustras 2.365 de nume de utilizatori și parole, dar a fost descoperit în mai 2018 și a pledat vinovat, pe 28 mai, pentru infracțiunile comise.

Clark a fost condamnat la 15 luni de închisoare cu suspendare de 18 luni. Asta înseamnă că nu va fi închis dacă nu va recidiva între timp. Acțiunile sale ar fi adus prejudicii cuprinse între 913.000 și 1,8 milioane de dolari pentru Nintendo și 2 milioane de dolari pentru Microsoft.

Share With: