HomeStiriSecuritate ITUn adolescent din Australia a spart sistemele Apple în speranța de a fi angajat
apple

Un adolescent din Australia a spart sistemele Apple în speranța de a fi angajat

appleUn adolescent care a spart de două ori sistemele Apple în speranța de a fi angajat a primit o pedeapsă de probă și i s-a spus să își folosească talentul în scopuri bune.

Tânărul în vârstă de 17 ani, care își păstrează anonimatul, a spart sistemul Apple pentru prima dată când avea 13 ani și apoi la 15 ani, scrie theguardian.com.

A intrat în vizorul autorităților după al doilea incident, când Apple a contactat FBI-ul, care la rândul său a contactat poliția federală din Australia. Cu toate acestea, procurorii i-au spus tânărului, lunea trecută, că compania nu a suferit pierderi su pagube ca urmare a acțiunilor sale. Tânărul a fost audiat, a pledat vinovat pentru faptele sale și a fost pus sub supraveghere pentru nouă luni.

Și anul trecut, un tânăr în vârstă de 16 ani din Australia ar fost descoperit că a spart de mai multe ori rețeaua Apple și a descărcat mari cantități de informații securizate. De această dată încă un tânăr a fost descoperit făcând același lucru, conform digitaltrends.com.

Ambii accesaseră fișierele Apple și își ascunseseră identitățile în spatele unei adrese VPN. Cu toate acestea, sistemele Apple au înregistrat numărul de serie al MacBook-urilor folosite în atacuri și au putut afla locația hackerilor.

Avocatul adolescentului care a fost judecat recent a spus că clientul său era prea tânăr pentru a conștientiza consecințele și seriozitatea faptei sale și spera să fie angajat de Apple, nimic altceva.

În cele din urmă, tânărul s-a ales doar cu o monitorizare a activității sale de către magistrații care i-au recunoscut talentul.

Adolescentul auzise depre faptul că Apple a angajat un tânăr din Europa care a făcut același lucru și a presupus că așa va reuși să se angajeze, dar organele de aplicare a legii nu sunt de aceeași părere, însă au fost convinse de declarația sa în care spune că de la comiterea faptelor își folosește talentul pentru tehnologie în scopuri bune. El speră să studieze securitate digitală și criminologie la universitate, conform engadget.com.

Un purtător de cuvânt al Apple nu a comentat în acest caz, dar a făcut referire la o declarație legată de faptul că Apple protejează vigilent informațiile clienților. Nu au fost expuse informații personale. În ciuda greșelilor, sale tânărul trebuie doar să studieze bine, să se angajeze și să cunoască persoane din domeniul securității.

Share With: