HomeStiriSecuritate ITStudiu: 84% dintre părinți sunt îngrijorați de siguranța online a copiilor
Studiu: 84% dintre părinți sunt îngrijorați de siguranța online a copiilor

Studiu: 84% dintre părinți sunt îngrijorați de siguranța online a copiilor

Studiu: 84% dintre părinți sunt îngrijorați de siguranța online a copiilorUn studiu publicat de Kaspersky arată că 84% dintre părinții din întreaga lume sunt îngrijorați în legătură cu siguranța online a copiilor lor, dar nu vorbesc despre asta.

Kaspersky a derulat un studiu internaţional în rândul părinţilor cu copii între 7 şi 12 ani, pentru a explora tendinţele, practicile şi provocările întâlnite în încercarea de a-i ţine pe copii în siguranţă în mediul online, scrie economica.net.

Acoperind aproape 20 de ţări din toate regiunile lumii, Kaspersky a chestionat aproximativ 9.000 de părinţi şi a studiat modul în care dispozitivele conectate la Internet sunt folosite acasă, care sunt cele mai mari temeri ale părinţilor, în acest domeniu, şi cum le fac faţă.

84% dintre părinții din întreaga lume sunt îngrijorați în legătură cu siguranța online a copiilor lor, potrivit ultimului studiu comandat de Kaspersky și realizat de compania de cercetare de piață, Savanta. Cu toate acestea, în medie, părinții petrec doar 46 de minute în total, de vorbă cu copiii lor despre securitatea online, pe tot parcursul copilăriei. Peste jumătate (58%) dintre cei chestionați petrec mai puțin de 30 de minute discutând subiectul, ceea ce reprezintă jumătate din timpul unei ore standard de clasă, scrie clubitc.ro.

Protejarea intimității și a securității online a copiilor devine una dintre cele mai mari îngrijorări ale părinților. Temerea este întemeiată deoarece, conform studiului Kaspersky, peste 9 din 10 copii cu vârste între 7 și 12 ani, la nivel mondial, au acum un dispozitiv, un smartphone sau o tabletă conectate la Internet. Aproape 2 din 3 părinți (64%) sunt de acord că cei mici își petrec prea mult timp online, ceea ce înseamnă nu numai că renunță la alte bucurii ale copilăriei, dar și că sunt expuși continuu la diverse posibile riscuri. Cele mai periculoase amenințări online, potrivit părinților, sunt conținutul dăunător pentru copii, cum ar fi cel sexual sau violent (27%), dependența de Internet (26%) și primirea de mesaje sau conținut anonim care îi incită să desfășoare o activitate violentă sau necorespunzătoare (14%).

Studiul vine după ce în luna mai, Kaspersky Lab a lansat în România cartea „Kasper, Sky şi ursul cel verde” prin care îşi propune să învețe copii și părinții cum să se ferească de pericolele din mediul online, conform securityportal.ro.

Cartea „Kasper, Sky şi ursul cel verde” a fost lansată în cadrul unui eveniment pentru copii, organizat pe 18 mai, la Sun Plaza România.

Acest proiect este menit să ajute cât mai mulţi copii să reacţioneze corespunzător atunci când se întâmplă ceva în neregulă în mediul online. Kuma este un urs simpatic, care vorbeşte pe limba copiilor despre lucruri serioase din lumea online. Încă din momentul în care încep să folosească în mod frecvent Internetul, copiii trebuie să ştie că unele site-uri pot fi periculoase, că trebuie să anunţe imediat un adult dacă cineva se poartă nepotrivit sau agresiv – de exemplu, le trimite mesaje răutăcioase sau le foloseşte fotografiile. Părinţii le pot fi alături explicându-le de fiecare dată când au întrebări şi prevenind situaţii neplăcute cu ajutorul soluţiilor de control parental”, explică Bogdan Pismicenco, director de vânzări al Kaspersky Lab pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Share With: