HomeStiriSecuritate ITSecuritatea cloud, cea mai importantă problemă tehnologică

Securitatea cloud, cea mai importantă problemă tehnologică

Potrivit unui studiu Oracle lansat recent cu privire la importanța tendințelor tehnologice, siguranța datelor devine cea mai mare problemă tehnologică cu care se confruntă liderii de afaceri în viitorul apropiat.

Din totalul celor 4.000 de manageri internaţionali de top, 78% sunt de părere că bazele de date autonome pot crea probleme de natură tehnologică, în timp ce Inteligenţa Artificială (AI) ar afecta viabilitatea companiilor în viziunea a 75% dintre cei chestionaţi. Pe primul loc în topul problemelor se situează securitatea cloud, scrie economica.net.

Potrivit sursei citate, IoT, tehnologia blockchain şi chatbot-urile sunt mai puţin importante din punct de vedere al impactului tehnologic pentru managerii care au răspuns la chestionarul Oracle.

Respondenții din industrie au apreciat ca important IoT la 70%, blockchain la 66% și chatbot-urile la 57%, menționează comunic.ro.

Când vine vorba despre tehnologia cea mai susceptibilă de a revoluționa afacerile în viitorul imediat, securitatea cloud este din nou în topul listei, urmată îndeaproape de bazele de date autonome. Un procent de 59% dintre oamenii de afaceri cred că se vor baza pe securitatea cloud-ului în trei ani; 42% cred că se vor baza pe baze de date autonome până în 2021 și caută această tehnologie pentru a îmbunătăți eficiența și a diminua erorile umane.

Serviciile cloud prezintă multe beneficii, dar și riscuri pentru securitatea infrastructurilor companiilor. O abordare corectă a implementării cloud-ului reduce riscurile de securitate, conform securityportal.ro.

Share With: