HomeStiriSecuritate ITRomânia în Top 10 ţări cu cel mai mare procent de utilizatori atacaţi cu viruși pe mobil
400-de-aplicatii-din-google-play-infectate-cu-un-virus

România în Top 10 ţări cu cel mai mare procent de utilizatori atacaţi cu viruși pe mobil

virusRomânia se află în Top 10 țări cu cel mai mare procent de utilizatori atacați cu troieni pentru mobil, conform Kaspersky Lab.

Romania se claseaza pe locul 10 in topul tarilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacati cu troieni pentru mobil, respectiv 0,8% din total, si pe pozitia 13 in Top 20 al statelor cu cel mai mare risc de infectare online pentru utilizatori, arata rezultatele unui raport publicat de Kaspersky Lab, citat de ziare.com.

Potrivit documentului, solutiile de securitate Kaspersky Lab au protejat 259.867 de utilizatori unici de atacuri cu programe de criptare, in crestere cu 39%, comparativ cu T2 2018, cand numarul utilizatorilor a fost de 158.921.

De asemenea, in T3 din acest an, solutiile Kaspersky Lab au detectat si respins 947.027.517 de atacuri de pe resurse online localizate in aproape 200 de tari si teritorii din toata lumea, in scadere cu 1,7% fata de intervalul anterior.

Componentele antivirus web au recunoscut drept periculoase 246.695.333 URL-uri unice (o scădere cu 29,9% comparativ cu perioada anterioara) si au fost înregistrate tentative de infectare cu malware care urmărește sa fure bani prin intermediul accesului la conturi bancare pe 305.315 computere ale utilizatorilor (salt de 41,5%, la nivel comparativ).

România se află în Top 10 țări cu cel mai mare procent de utilizatori atacați cu troieni pentru mobil, dintre utilizatorii soluției Kaspersky Lab pentru dispozitive mobile – locul 10, cu 0,08%, precizează economica.net.

De asemenea, România ocupă locul 13 în Top 20 țări cu cel mai mare risc de infectare online pentru utilizatori, cu 24,56% (utilizatori unici vizați de atacuri malware, dintre utilizatorii de produse KL din țara noastră).

Date au la bază doar utilizatorii soluțiilor de securitate Kaspersky și nu trebuie considerate drept o statistică la nivelul întregii țări sau a tuturor utilizatorilor de telefoane mobile din România, precizează profit.ro.

Raportul mai arată că, la un an și jumătate după izbucnire, ransomware-ul WannaCry se află în fruntea listei celor mai răspândite familii de programe de criptare și a atacat 74.621 de utilizatori unici din toată lumea.

Share With: