HomeStiriSecuritate ITRaportul McAfee: Ruby Rose, cea mai periculoasă vedetă în căutările online

Raportul McAfee: Ruby Rose, cea mai periculoasă vedetă în căutările online

Actriţa şi fotomodelul Ruby Rose a fost desemnată “cea mai periculoasă” celebritate potrivit căutărilor online, din cauză că fanii ar putea fi expuşi unor viruşi pe site-urile unde apare ea.

Actriţa şi fotomodelul Ruby Rose, cunoscută pentru rolul din serialul produs de Netflix “Orange Is The New Black”, a fost desemnată “cea mai periculoasă” celebritate potrivit căutărilor online, din cauză că fanii internauţi ar putea fi expuşi unor viruşi pe site-urile unde apare ea, informează Reuters, citat de ziaruldeiasi.ro.

Compania în domeniul securităţii cibernetice McAfee a transmis că vedeta de televiziune Kristin Cavallari s-a clasat pe locul doi, în timp ce actriţele Marion Cotillard, Lynda Carter şi Rose Byrne se află în top cinci celebrităţi ale căror nume căutate pe internet conduc admiratorii către link-uri virusate.

Ruby Rose a înlocuit-o pe cântăreața Avril Lavigne, care anul trecut a fost desemnată “cea mai periculoasă” căutare online. Pentru al doisprezecelea an consecuritv, McAfee a studiat persoane celebre pentru a dezvălui care este cea care reprezentă cel mai mare risc pentru fanii care caută informații online. Cercetarea dezvăluie care sunt celebritățile care generează cele mai riscante rezultate în urma căutărilor online care ar putea expune fanii la site-uri web malițioase, scrie businesswire.com.

Spre deosebire de lista alcătuită de McAfee în 2017, cântăreții au trecut spre coada listei. Adele s-a situat pe locul 21, urmată de Shakira (numărul 27). Avril Lavigne s-a situat pe locul 30 față de anul trecut.

Anul trecut, Bruno Mars se afla pe locul al doilea, urmat de Carly Rae Jepsen, Zayn Malik și Celine Dion, conform securityportal.ro.

„Atacatorii cibernetici continuă să folosească fascinația consumatorilor față de celebrități pentru a-i conduce pe utilizatorii care nu bănuiesc nimic către site-uri web potențial malițioase care pot fi folosite să instaleze malware, să fure informații personale și chiar parole,” se preciza în declarația McAfee de anul trecut.

Share With: