HomeStiriSecuritate ITO înșelătorie cu bilete la concertul Ed Sheeran circulă pe WhatsApp
Expertii in securitate avertizeaza asupra WhatsApp

O înșelătorie cu bilete la concertul Ed Sheeran circulă pe WhatsApp

Expertii in securitate avertizeaza asupra WhatsAppCentrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică atrage atenția utilizatorii WhatsApp asupra unei campanii de înșelătorie online cu bilete gratuite la concertul Ed Sheeran din această vară.

„Mare atenție la așa-zisele concursuri sau promoții de bilete la concertul Ed Sheeran 2019 în România! Pe aplicația de mesagerie WhatsApp circulă în aceste zile o tentativă de #scam care promite bilete gratis în schimbul unor date și cu condiția de a distribui mai departe acel link către 15 prieteni. Vă sună cunoscut? #CERT #cybercrime” este mesajul de pe Facebook al specialiștilor în securitate cibernetică de la Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

Conform imaginii publicate de CERT-RO, utilizatorilor li se promite posibilitatea de a obține două bilete la concertul lui Ed Sheeran din această vară. În plus, celor care participă li se cere să distribuie link-ul către 15 prieteni.

Pentru a obţine bilete gratuite la concertul lui Ed Sheeran, site-ul ne cere să răspundem la 4 întrebări despre artist, apoi verifică răspunsurile şi ne redirecţionează către o pagină, de unde teoretic ar trebui să ne luăm biletele. În cazul nostru, pagina se blochează automat pentru că avem instalat un progam antivirus. Atenţie însă dacă nu aveţi astfel de programe instalate!” explică reporterul Digi24.

Share With: