HomeStiriSecuritate ITNoul cip de securitate al Apple vrea să prevină ascultarea microfonului

Noul cip de securitate al Apple vrea să prevină ascultarea microfonului

Cele mai noi MacBook-uri includ o nouă funcție care face mult mai dificilă ascultarea microfonului de către hackeri sau spioni.

Noul cip de securitate T2, care ajută la protejarea cheilor de criptare, stocare și informațiile despre amprente și funcțiile secure boot, este inclus în cea mai nouă gamă de dispozitive MacBook de la Apple – incluzând MacBook Pro care a apărut mai devreme în acest an și abia anunțatul MacBook Air, scrie techcrunch.com.

Nu se știa multe despre acest cip până de curând. Conform ghidului de securitate publicat, cipul vine cu funcția de deconectare a microfonului care deconectează fizic microfonul de restul componentelor hardware de fiecare dată când capacul este închis. Deconectarea este făcută la nivel hardware, ceea ce face ca nicio comandă software să nu îl poată porni. Camera nu este deconectată deoarece câmpul vizual este complet obstrucționat în acest caz.

Apple a publicat pe 30 octombrie un ghid complet referitor la securitatea cipului T2. Documentul de securitate subliniază beneficiile aduse de acest cip, conform 9to5mac.com.

Apple susține că T2 oferă o intimitate și securitate care nu au mai fost până acum prezente pe Mac. T2 și-a demonstrat deja utilitatea. Luna trecută, toate dispozitivele Mac, în afara celor care foloseau cipul T2, erau vulnerabile la un atac de tipul cold boot.

Share With: