HomeStiriSecuritate ITMicrosoft vrea să îmbunătățească securitatea tehnologiei Blockchain

Microsoft vrea să îmbunătățească securitatea tehnologiei Blockchain

Microsoft patentat două noi produse care sugerează că vrea să folosească mediile trusted execution pentru a întări securitatea blockchain.

Noile aplicații patentate de Microsoft sugerează că vrea să folosească mediile trusted execution (trusted execution environments, denumite pe scurt TEE) pentru ofertele de tehnologie blockchain, scrie coindesk.com.

Conform biroului de validare a patentelor din statele Unite, TEE poate stoca coduri blockchain sau alte coduri de securitate într-un nod de validare.

Astfel, TEE permite verificarea participanților din sistem care au informații ce se potrivesc cu cele stocate în nodul de validare. În cadrul tehnologiei blockchain, un nod este doar un punct de conectare care poate primi, stoca și trimite informații în rețea.

Tee poate fi folosit pentru a securiza membrii rețelei blockchain și poate ajuta și la urmărirea tranzacțiilor blockchain într-o rețea similară unde entitățile autorizate dinainte trebuie să interacționeze, scrie chepicap.com.

Informațiile despre aceste aplicații patentate de Microsoft au apărut încă din luna iunie a anului trecut și de atunci compania oferă aplicații blockchain prin intermediul platformei Azure. Luna aceasta, Microsoft a anunțat că a actualizat unele funcții suplimentare ale produsului pentru clienții care lucrează de pe rețele blockchain publice precum Ethereum.

Share With: