Microsoft vrea să colaboreze cu dezvoltatorii Linux pentru o mai bună securitate
Microsoft a aplicat recent pentru a deveni membru al comunității private de dezvoltatori de Linux, care se axează pe remedierea vulnerabilităților de securitate.
Microsoft a aplicat recent pentru a deveni membru al comunității private de dezvoltatori de Linux, care se axează pe remedierea vulnerabilităților de securitate. Deși dezvoltarea Linux este una deschisă, grupul – alcătuit din nume mari precum Amazon, Redhat, Debian și FreeBSD, printre alții – are sarcina de a discuta și raporta problemele de securitate înainte de a fi făcute publice, scrie windowscentral.com.
Dezvoltatorul Sasha Levin argumentează că Microsoft ar trebui să fie inclusă în acest grup datorită: muncii sale cu Azure Sphere, un dispozitiv IoT care folosește Linux ca sistem de operare; subsistemului Windows pentru Linux și serviciilor Azure HDInsight și Azure Kubernetes.
Dacă aplicația celor de la Microsoft este acceptată, compania ar putea participa în discuții private despre securitate și se așteaptă să contribuie în dezvoltarea soluțiilor.
În ultimii ani, Microsoft a fost mult mai activă în comunitatea Linux. În 2018, Microsoft s-a alăturat Open Invention Network, care este menită să protejeze Linux și alte software gratuite prin oferirea posibilității de a accesa brevetele sale de către alți membri.
Faptul că Microsoft a aplicat pentru a face parte din comunitatea privată de dezvoltatori de Linux nu este ceva bizar. Windows 10 urmează să fie livrat împreună cu un kernel de Linux mai spre sfârșitul anului, cum a declarat Jason Evangelho pentru Forbes. Însă mai important este că Microsoft a confirmat recent că serviciile sale de cloud sunt cele mai folosite de computere care folosesc Linux, iar numărul lor l-a depășit pe cel al computerelor cu windows. În plus, Microsoft Security Response Center (MSRC) ca început să primească rapoarte de securitate cu privire la probleme ale Azure ce au legătură cu Linux, de la utilizatori și furnizori, scrie forbes.com.
Sasha Levin a specificat că prin colaborarea cu dezvoltatorii Linux, Microsoft va avea timp să testeze extensiv problemele de securitate care au legătură cu Linux și apoi să livreze rapid o soluție care să remedieze probleme de securitate făcute publice.