HomeStiriSecuritate ITMicrosoft a emis o actualizare de securitate de urgență pentru Internet Explorer
Un defect de securitate al Internet Explorer ar putea permite furtul de informații și fișiere

Microsoft a emis o actualizare de securitate de urgență pentru Internet Explorer

Un defect de securitate al Internet Explorer ar putea permite furtul de informații și fișiereMicrosoft atenţionează utilizatorii Windows să instaleze „de urgenţă” o actualizare de securitate care remediază o vulnerabilitate a Internet Explorer.

Lansat în afara calendarului obişnuit de actualizări Windows, noul patch adresează o vulnerabilitate Internet Explorer care permite lansarea de aplicaţii infectate pe PC-urile utilizatorilor, scrie go4it.ro.

Deşi pentru utilizatorii de rând Internet Explorer este mai degrabă o amintire îndepărtată, browser-ul web încă este prezent pe toate sistemele Windows (inclusiv Windows 10), Microsoft decizând păstrarea sa pentru compatibilitate cu platforme software învechite, dar încă folosite la scară largă în mediul business. Folosit şi pe multe PC-uri de generaţie mai veche, Internet Explorer continuă să fie un vector important pentru propagarea de malware şi activităţi clandestine ale hacker-ulor mai mult sau mai puţin experimentaţi.

Potrivit statisticilor oficiale, aproximativ 7% dintre PC-urilor folosite la navigare web încă folosesc versiuni vulnerabile de Internet Explorer 9, 10 şi 11. Vizate de atacuri sunt toate versiunile de Windows 7, 8.1, 10 şi Windows Server.

Microsoft a lansat luni actualizarea de securitate de urgență pentru vulnerabilitatea descoperită de Clement Lecigne, un inginer în securitate al Threat Analysis Group (TAG) de la Google. Această vulnerabilitate este deja exploatată de atacatori, fiind o vulnerabilitate de tipul zero-day, folosită activ înainte de a fi remediată, conform computerworld.com.

În buletinul de securitate, Microsoft a etichetat vulnerabilitatea ca una care permite lansarea de cod executabil la distanță, ceea ce înseamnă că un hacker ar putea trimite comenzi malițioase prin intermediul browser-ului. Acest tip de vulnerabilități sunt cele mai serioase, atât de serioase încât Microsoft a decis să actualizeze vulnerabilitatea cât mai repede. Următoarea actualizare programată a software-lor Microsoft ar fi peste 2 săptămâni, pe 8 octombrie.

Microsoft a emis actualizări de securitate pentru Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, Windows Server 2019, Windows Server 2016, Windows Server 2012 și 2012 R2 și Windows 2008 și 2008 R2. Toate versiunile Internet Explorer care primesc suport au fost actualizate, incluzând IE9, IE10 și IE11.

Share With: