HomeStiriSecuritate ITGuvernul elvețian invită oamenii să descopere probleme ale sistemului de vot electronic

Guvernul elvețian invită oamenii să descopere probleme ale sistemului de vot electronic

utilizatorii-wordpress-sunt-sfatuiti-sa-actualizeze-versiunea-din-cauza-unei-vulnerablitati-de-securitateGuvernul elvețian invită oamenii să descopere probleme în sistemul de vot electronic și oferă recompense de până la 50.000 de franci elvețieni.

Guvernul federal al Elveției a lansat o provocare virtuală și a cerut publicului să spargă sistemul de vot electronic într-o încercare de a adera la cerințele de transparență, scrie itnews.com.au.

Denumit Public Intrusion Test, acesta poate fi accesat de oricine și oferă sume mari de bani pentru cei care descoperă vulnerabilitățile și le raportează guvernului elvețian.

Manipularea voturilor individuale care nu pot fi detectate de autoritățile care au grijă de acest sistem vor aduce persoanelor care le găsesc recompense de minim 30.000 de franci elvețieni. 50.000 de franci elvețieni sunt oferiți recompensă în cazul în care vulnerabilitatea poate fi folosită pe scară largă și implică multe voturi.

Programul de recompensare a fost lansat joi, 7 februarie. Valoarea totală a recompenselor se ridică la 150.000 de franci elvețieni (aproximativ 132.000 de euro), conform ziare.com.

Cancelaria federala anunță ca un fals scrutin va fi organizat din 25 februarie pana in 24 martie si invita geniile informatice doritoare sa-si exercite talentul sa se inscrie pe site-ul https://onlinevote-pit.ch.

Acestea vor putea “incerca sa manipuleze sufragii, sa citeasca sufragiile exprimate, sa violeze secretul votului si sa scoata din functiune sau sa ocoleasca dispozitivele de securitate care protejeaza atat sufragiile, cat si datele asociate securitatii”, precizeaza comunicatul Cancelariei, citat de AFP.

Incalcarea secretului votului va fi recompensata prin 10.000 de franci elvetieni, in timp ce acela care va distruge urna electronica va castiga 5.000 de franci elvetieni.

Autoritatile elvetiene intentioneaza prin aceasta initiativa sa se asigure de securitatea sistemului de vot electronic.

Share With: