HomeStiriSecuritate ITGemalto: Breșele de informații au compromis 4,5 miliarde de arhive în prima jumătate a lui 2018

Gemalto: Breșele de informații au compromis 4,5 miliarde de arhive în prima jumătate a lui 2018

Conform unui nou raport publicat de Gemalto, 291 de arhive cu informații au fost compromise în fiecare secundă în prima jumătate a acestui an, fiind compromise 4,5 miliarde de arhive în total.

Breșele de informații sunt un pericol mereu prezent și frecvența și magnitudinea lor este în creștere. Conform noului raport Breach Level Index de anul acesta al companiei de securitate digitală Gemalto, mai mult de 4,5 miliarde de arhive cu informații au fost compromise în prima jumătate a lui 2018, cu 133% mai mult față de raportul de anul trecut, scrie pcmag.com.

Asta înseamnă că mai mult de 25 de milioane de arhive cu informații sunt pierdute sau furate zilnic, peste un milion în fiecare oră, mai mult de 17.000 în fiecare minut și 291 în fiecare secundă.

Gemalto a înregistrat în total 945 de breșe la nivel mondial în prima jumătate a lui 2018, ceea ce, surprinzător, este mai puțin față de 2017, când au fost descoperite 1.162 de breșe de securitate. Majoritatea incidentelor (559) au avut loc în America de Nord, iar 339 au apărut în regiunea Asia-Pacific, predominant în Australia.

Cu toate acestea, numărul total de arhive compromise este mult mai mare. Gemalto a spus că dintre cele 945 de incidente, 20 la sută dintre ele au permis accesul la un număr necunoscut de arhive.

Numărul total de arhive compromise se ridică la 4.553.172.708. Dintre cele 945 de breșe de informații, 256 au fost înregistrate în sănătate, 134 în domeniul bancar, 86 în educație, și 61 la nivelul instituțiilor guvernamentale, iar restul au afectat sectoare precum retail, tehnologie, sectorul industrial și cel hotelier, scrie zdnet.com.

Conform Gemalto, cea mai mare amenințare a fost reprezentată de persoane răuintenționate din afara organizațiilor.

Un alt studiu, care a vizat directorii și profesioniștii din domeniul tehnologiei informației, a descoperit că breșele de informații serioase vor duce la o creștere de cel puțin 5% a bugetelor de securitate cibernetică a două treimi dintre companii, conform ft.com.

Companiile alocă din ce în ce mai mulți bani pentru securizarea cloud computing și pentru software-ul de analiză care le poate monitoriza rețelele și detecta activitățile neobișnuite, arată un studiu realizat de firma de consultanță EY, care a chestionat 1.400 de directori și profesioniști din domeniul tehnologiei informațiilor.

Conform cercetării, companiile cheltuiesc mai mult pe pregătirea angajaților deoarece activitățile de business se mută în cloud, unde pot fi monitorizate de departamentul IT. Angajații care nu sunt atenți sau conștienți sunt considerați ca fiind cea mai mare vulnerabilitate.

La sfârșitul lunii august, Risk Based Security a întocmit un raport care arată că aproximativ 2,6 miliarde de informații au fost expuse prin intermediul unui număr de 2.308 breșe de securitate, în prima jumătate a acestui an, conform securityportal.ro.

Raportul a fost citat de blog-ul Eset Romania și arată că numai cinci dintre breșe au expus înregistrări care ajung sau depășesc 100 de milioane, iar infracțiunea raportată la 1,19 miliarde de înregistrări din baza de date biometrice a Indiei – Aadhaar – de la începutul acestui an, se distinge ca fiind cea mai gravă breşă de date din prima jumătate a acestui an.

Share With: