404 Not Found


nginx
FaceApp: Apar îngrijorări cu privire la securitatea acestei aplicații - Security Portal
HomeStiriSecuritate ITFaceApp: Apar îngrijorări cu privire la securitatea acestei aplicații
FaceApp: Apar îngrijorări cu privre la securitatea acestei aplicații

FaceApp: Apar îngrijorări cu privire la securitatea acestei aplicații

FaceApp: Apar îngrijorări cu privre la securitatea acestei aplicațiiFaceApp este o aplicație care a devenit virală pe internet deoarece folosește inteligența artificială pentru a-ți schimba fața cu ajutorul unui filtru și care provoacă îngrijorări legate de securitate.

Aplicația FaceApp, care folosește inteligența artificială pentru a-ți îmbătrâni digital fața, a devenit foarte populară. Milioane de persoane, printre care se numără și celebrități precum Drake, au împărtășit pozele modificate de aplicație pe conturile de social media, scrie nypost.com.

Cu toate acestea, experții avertizează că aplicația, dezvoltată în 2017 de Wireless Lab din St. Petersburg, Rusia, ar reprezenta un pericol pentru securitatea identității și a datelor personale. Aplicația este cea mai descărcată de pe tot globul. Fanii aplicației folosesc hastag-ul #faceappchallenge pentru a-și împărtăși rezultatele. Aplicația modifică aspectul feței pentru a dubla sau tripla vârsta utilizatorului, dar și pentru a întineri, schimba genul sau pentru a pune o barbă.

FaceApple precizează în termenii de utilizare că are dreptul să modifice, reproducă și să publice imaginile procesate prin intermediul inteligenței artificiale, conform lui James Whatley.

Și alți cercetători și dezvoltatori software au devenit îngrijorați cu privire la folosirea acestei aplicații și a datelor colectate de aceasta, mai ales pentru că compania producătoare este din Rusia, scrie theguardian.com.

Dar miercuri, cercetătorul în securitate francez care postează sub pseudonimul Elliot Alderson a verificat aplicația și a descoperit că aceasta încarcă doar poza pe care vrei să o modifici, ceea ce este normal pentru o astfel de aplicație. În plus, Alderson a spus că nu a descoperit dovezi care să indice că aplicația sustrăgea toate informațiile, ci doar ID-ul dispozitivului și modelul acestuia, ceea ce este din nou normal.

De asemenea, FaceApp a răspuns controverselor, declarând miercuri pentru cei de la 9to5Mac că ar putea stoca unele poze încărcate în cloud din motive de performanță și trafic. A mai spus și că deși echipa de cercetare și dezvoltare se află în Rusia, informațiile utilizatorilor nu sunt transferate în Rusia.

În plus, un senator american din opoziție, Chuck Schumer, a cerut FBI-ului și Federal Trade Commission să lanseze o investigație asupra FaceApp cu privire la securitatea și confidențialitatea acesteia. Și alți reprezentanți americani au avertizat cu privire la folosirea aplicației de către candidații la alegerile prezidențiale din 2020 din SUA, scrie euronews.com.

Însă nu există dovezi că furnizorii FaceApp transmit informațiile utilizatorilor către guvernul rus.

Chuck Schumer spune că locația de unde provine aplicația de editare a pozelor ridică semne de întrebare legate de felul în care permite unor aplicații terțe, inclusiv guverne străine, să acceseze informațiile cetățenilor americani.

Într-o declarație citată în presă, FaceApp a negat vânzarea sau împărtășirea de informații cu alte părți. În plus, compania mai spune că „99% dintre utilizatori nu se loghează, așadar nu avem acces la orice informații care ar putea identifica o persoană”. În plus, compania a mai spus că majoritatea imaginilor sunt șterse de pe servere în 48 de ore de la încărcarea acestora.

Share With: