HomeStiriSecuritate ITExpert în securitate: Noua funcție de logare a Chrome violează intimitatea utilizatorilor

Expert în securitate: Noua funcție de logare a Chrome violează intimitatea utilizatorilor

Un expert în securitate critică o nouă funcție a Google Chrome care loghează utilizatorul care vizitează un site al Google.

Până de curând, era alegerea utilizatorului să se logheze pe browser. Acum, de fiecare deată când intrăm pe un site al Google -Google Search, Gmail sau YouTube – folosind noua versiune Chrome 69, utilizatorul este obligat să se logheze, scrie techcrunch.com.

Matthew Green, profesor de criptografie la Johns Hopkins, a certat Google pentru noua funcție deoarece îi obligă pe utilizatori să se logheze și apoi informațiile le sunt colectate astfel, fără ca utilizatorul să conștientizeze, încălcându-le intimitatea.

Personalul de la Google a menționat într-o postare pe Twitter că instoricul navigărilor, site-urile și parolele salvate nu vor fi sincronizate fără permisiunea utilizatorului.

Green spune că deși Google nu sincronizează informațiile de la început, interfața folosită de utilizator face greu de aflat dacă informațiile din browser sunt sau nu sincronizate în momentul în care utilizatorul s-a logat.

Green a precizat că nu va mai folosi Chrome din cauza schimbării. El a numit noua funcție de cerere a consimțământului pentru sincronizare ca fiind una menită să păcălească utilizatorul, scrie businessinsider.com.

Google a confirmat că a schimbat procedurile de logare și că utilizatorii tot trebuie să accepte sincronizarea înainte ca întregul istoric al navigării să fie accesat de Google.

Green a sugerat că noul meniu ar putea păcăli utilizatorii să sincronizeze informațiile din greșeală.

Un reprezentant al Google a explicat că schimbarea este menită să îi ajute pe utilizatorii care folosesc același dispozitiv care pot crede că sunt logați pe contul lor și pot fi logați, de fapt, pe alt cont, conform gizmodo.com.

Din păcate, acum Google nu mai permite ca utilizatorul să nu fie logat în contul Google, dar s-au găsit și metode de a evita asta.

Share With: