HomeStiriSecuritate ITDispozitivele cu Android sunt vizate de un nou virus informatic „Agentul Smith”
Dispozitivele cu Android sunt vizate de un nou virus informatic „Agentul Smith”

Dispozitivele cu Android sunt vizate de un nou virus informatic „Agentul Smith”

Dispozitivele cu Android sunt vizate de un nou virus informatic „Agentul Smith”Un nou virus informatic, intitulat ”Agentul Smith”, a infectat aproape 25 de milioane de utilizatori ai sistemului de operare mobil Android.

Potrivit cercetătorilor în domeniul securităţii cibernetice de la Check Point, peste 25 de milioane de utilizatori ai sistemului de operare mobil Android, au fost infectaţi cu virusul informatic denumit „Agentul Smith”, scrie evz.ro.

Acest virus duplică aplicaţiile existente pentru a face copii infectate, însoţite de multă publicitate. Una dintre cele mai vizate aplicaţii este WhatsApp. O parte a codului lor este înlocuită, ceea ce face o actualizare imposibilă. În acest fel utilizarea telefonului devine, apoi, aproape imposibilă.

Virusul ar putea, de asemenea, extrage informaţii personale de pe telefoane, precum date bancare sau discuţii private.

Pentru a-şi atinge scopul, virusul trece prin appstore 9Apps, aplicaţia care permite utilizatorului să descarce şi să-şi actualizeze toate celelalte aplicaţii. Această aplicaţie este foarte utilizată în India. În această ţară, aproximativ 15 milioane de telefoane mobile au fost piratate. În Statele Unite, aproximativ 300.000 de smartphone-uri ar fi fost piratate, conform news.ro.

Instalat pe smartphone-uri Android, virusul a încercat de asemenea să se infiltreze în magazinul de aplicații al Google, însă în zadar.

Pentru a evita orice atac, Check Point le recomandă utilizatorilor să evite orice magazin de aplicații mobile alternativ, care nu garantează o bună securitate.

Check Point a dezvăluit mai multe detalii legate de acest virus. După ce este descărcat pe mobil își schimbă denumirea în Google Updater, o denumire care nu dă nimic de bănuit utilizatorilor. Virusul exploatează vulnerabilități cunoscute ale Android. Odată instalat, virusul schimbă aplicațiile populare și afișează din ce în ce mai multe reclame, scrie digit.in.

Share With: