Cercetătorii au descoperit 36 de vulnerabilități ale standardului LTE
Cercetătorii sud coreeni au descoperit 36 de vulnerabilități ale standardului LTE care permit lansarea unei game largi de atacuri, unele mai dintre ca altele.
O echipă formată din patru cercetători sud coreeni a testat securitatea standardului LTE și a descoperit nu mai puțin de 36 de probleme de securitate care pot fi folosite de atacatori în diverse scopuri. Probleme variază de la micul inconvenient al deconectării de la rețea, până la urmărirea comunicațiilor între dispozitive și chiar controlul efectiv al datelor schimbate prin intermediul acestui standard, scrie profit.ro.
Vulnerabilitățile au fost descoperite cu ajutorul unei tehnici personalizate, numită „fuzzing” (înseamnă inserarea de cantități mari de informații aleatorii pentru descoperirea de răspunsuri anormale din partea standardului LTE), precizează engadget.com.
Pe lângă asta, problema este deseori inconsistentă. Un operator de telefonie poate avea diferite vulnerabilități care afectează două părți ale echipamentului de rețea, în timp ce o singură componentă de rețea poate crea probleme diferite pentru doi operatori de rețea diferiți.
Echipa de cercetători plănuiește să prezinte oficial rezultatele cercetării la o conferință care va avea loc în luna mai și vor oferi instrumentul lor operatorilor de rețea și producătorilor de dispozitive (dar nu și publicului, din motive evidente) pentru a-i ajuta să descopere vulnerabilități și să le remedieze.
Standrdul Long-Term Evolution (LTE) este cel mai mult folosit în rețelele de internet 4G dezvoltate de operatorii de telefonie mobilă. Descoperirea cercetătorilor arată că rețelele de internet fără fir a căror folosire este foarte răspândită nu este invincibilă la atacurile cibernetice, conform gadgets.ndtv.com.
Conform unui raport al ITPro, cercetătorii sud coreeni ai Korea Advanced Institute of Science and Technology Constitution (KAIST) au găsit în total 51 de defecte de securitate ale LTE, dintre care 36 nu mai fuseseră descoperite până acum.
Deși LTE este de multe ori vândut ca 4G LTE, nu îndeplinește de fapt criteriile tehnice ale tehnologiei 4G, și cu toate acestea este foarte răspândit de operatorii de telecomunicații din lumea întreagă, fiind folosit de milioane de dispozitive mobile din întreaga lume. LTE ar putea fi descris mai exact ca 3.95G.