HomeStiriSecuritate ITCe au mai spart hackerii la DefCamp 2018
cum-se-folosesc-hackerii-de-evenimentul-black-friday

Ce au mai spart hackerii la DefCamp 2018

cum-se-folosesc-hackerii-de-evenimentul-black-fridayMai mulţi tineri au spart joia trecută un bancomat, au deraiat un tren sau au distrus nişte camere de supraveghere în cadrul competițiilor organizate de DefCamp anul acesta.

Din fericire, nu vorbim despre infractori, ci de aşa numiţii „hackeri albi”, adică programatori, care încearcă să afle vulnerabilităţile unui sistem, pentru ca ulterior să găsească soluţii de securitate, relatează stirileprotv.ro.

După câteva ore de muncă, tinerii au reuşit să scoată nişte bani fictivi dintr-un bancomat. ″Scopul participanţilor este să obţină cât mai mulţi bani dintr-o singură tranzacţie. Acesta este un dolar. Din păcate, sunt bani falşi, dar în cazuri reale sunt pierderi reale şi probleme reale. Este o problemă destul de gravă cu care se confruntă mai multe bănci”, explică Alexey Osipov, reprezentantul unei companii de securitate cibernetică.

Alţi programatori au încercat să deraieze un tren de jucărie alimentat de o staţie electrică.

”În fiecare an, la nivel global, cel puţin un incident în care sunt consecinţe în viaţa reală. În Ucraina, în ultimii doi ani am avut staţii electrice care au fost oprite cu totul, Kiev a avut o pană de curent pentru vreo oră la un moment dat. Învăţăm de la ei ce idei mai au pentru a ne gândi noi la metodele de securitate şi de protecţie pe care am putea să le implementăm în serviciile noastre”, spune Alexandru Suditu, manager de securitate informațională.

La fel de simplu pot fi atacate şi camerele de supraveghere din locuinţă sau reţelele publice de Wi-Fi, pentru că atacatorii să poată fura datele celor care se conectează. Practic, specialiştii vor să arate că niciun sistem nu este sigur în acest moment.

Echipa de specialiști în securitate Greunion din Grecia au participat anul acesta la conferința DefCamp Hacking & Information Security în perioada 8-9 noiembrie, dar și la concursul CSAW CTF organizat de Tandon School of Engineering din New York, conform secnews.gr.

Echipa s-a împărțit în două pentru a putea participa la cele două evenimente. Echipa de hackeri a postat pe pagina de Twitter că după două nopți nedormite au reușit să se claseze pe locul doi la CSAW Europe și pe locul 9 la competiția DefCampRO.

Share With: