HomeStiriSecuritate ITBlackBerry încheie achiziția firmei de securitate Cylance
blackberry

BlackBerry încheie achiziția firmei de securitate Cylance

Internele de la Berlin trec pe Blackberry cu sistem de securitate SecuSuiteBlackBerry a încheiat achiziția, anunțată dinainte, a firmei de securitate informatică și inteligență artificială Cylance, pentru 1,4 miliarde de dolari.

BlackBerry a anunțat încă din noiembrie 2018, că va achiziționa Cylance, o companie din domeniul securității cibernetice și al inteligenței artificiale pentru 1,4 miliarde de dolari, conform securityportal.ro.

Achiziția face parte din strategia BlackBerry de a-și muta atenția de la producția de telefoane către soft și servicii, incluziv sistemul de operare QNX și soluții de securitate. CEO-ul BlackBerry spunea în noiembrie că achiziția “va completa imediat întregul nostru portofoliu”. Clyance va continua să funcționeze ca o divizie independentă și va veni în sprijinul soluțiilor de Unified Endpoint Management (administrarea și securizarea unificată a mai multor dispozitive dintr-o organizație) ale companiei.

Achiziția a fost încheiată pe 22 februarie. CEO-ul BlackBerry, John Chen, a declarat că Blackberry a făcut un pas uriaș către scopul de a deveni cea mai mare și cea mai de încredere companie de securitate cibernetică și inteligență artificială din lume. „Securizarea dispozitivelor și a informațiilor care sunt transmise între acestea este de o importanță absolută în lumea hiperconectată de astăzi. Prin adăugarea tehnologiei Cylance la arsenalul nostru de soluții de securitate cibernetică vom ajuta companiile să se conecteze inteligent, să protejeze și să construiască dispozitive sigure în care utilizatorii să poată avea încredere”, citează information-age.com.

Tehnologia de inteligență artificială și machine learning a Cylance reprezintă un plus strategic pentru portofoliul de comunicații sigure end-to end al BlackBerry.

Conform anunțului, tehnologia inteligenței artificiale integrabile a Cylance va accelera dezvoltarea BlackBerry Spark, platforma de comunicații sigure pentru dispozitive conectate la internet (IoT).

Fostul gigant producător de telefoane mobile a devenit o firmă de securitate a cărei valoare depășește un miliard de dolari, ca urmare a achiziției Cylance, conform techradar.com.

Cylance a fost fondată în 2015 de foști angajați ai Intel și McAfee. Compania are în prezent peste 4.000 de clienți în lumea largă, printre care și companii care se află în topul Fortune 100.

Share With: