HomeStiriSecuritate ITApple confirmă: Cipul de securitate T2 blochează accesul reparatorilor terți
rusia

Apple confirmă: Cipul de securitate T2 blochează accesul reparatorilor terți

rusiaUn document care detaliază funcțiile noului procesor de securitate T2 menționează că acesta blochează accesul persoanelor care vor să repare dispozitivele fără autorizație.

Luna trecută, un document dat publicității a dezvăluit că procesorul de securitate T2 de la Apple poate preveni accesul reparatorilor terți la dispozitivele Mac. Deși detaliile erau neclare atunci și părea că politica nu funcționa încă la capacitate maximă, Apple a confirmat asta pentru The verge, conform 9to5mac.com.

Așa cum era menționat luna trecută într-un document distribuit furnizorilor de servicii de reparații Apple, procesul de reparare al dispozitivelor Mac echipate cu un procesor de securitate T2 nu poate fi completat fără rularea software-ului AST 2 System Configuration. Dacă nu este folosit acest software, dispozitivul nu va putea opera.

Apple a confirmat această măsură, spunând că noile dispozitive Mac trebuie verificate cu ajutorul unui software înainte de funcționare după repararea unor anumite componente, dar lista lor nu a fost publicată.

Evenimentul de prezentare de noi componente hardware ale Apple în luna octombrie a venit cu un nou MacBook Air și un Mac mini schimbat. Ambele computere, ca noul MacBook Pro și iMac Pro de anul trecut, vin echipate cu procesorul de securitate T2. Acesta funcționează ca un co-procesor și este componenta secrete a unor noi funcții noi și avansate. Dar introducerea sa în cât mai multe computere îngrijorează prin faptul că prin această măsură se crede că Apple vrea să blocheze accesul al dispozitivele sale pentru serviciile de reparații terțe, conform theverge.com.

Share With: