HomeStiriSecuritate ITApple acuză Google de răspândirea de știri false legate de securitatea iOS
Apple acuză Google de răspândirea de știri false legate de securitatea iOS

Apple acuză Google de răspândirea de știri false legate de securitatea iOS

Apple acuză Google de răspândirea de știri false legate de securitatea iOSApple spune că raportul echipei Project Zero a Google referitor la securitatea iOS induce în eroare utilizatorii.

Apple acuză Google că creează temeri referitoare la potențiale deturnări ale dispozitivelor în rândul utilizatorilor iPhone când realitatea este de fapt alta. Echipa Project Zero a Google a dezvăluit că a descoperit o serie de vulnerabilități care profitau de goluri în securitatea iOS și susținea că au fost active de-a lungul mai multor generații al software-ului pentru iPhone și iPad, scrie slashgear.com.

Apple a remediat problema la începutul anului, iar echipa de securitate Google spune că a dat firmei din Cupertino șapte zile pentru a remedia 14 vulnerabilități diferite. Și apoi a explicat în termeni foarte tehnici felul în care așa numitul șir de exploit-uri funcționa și a sugerat că acesta a fost activ în ultimii doi ani.

Acum, Apple, a precizat într-o declarație, pe 6 septembrie, că Google a creat o impresie falsă că software-ul său era mult mai vulnerabil decât este de fapt. Apple spune că postarea Google, emisă la șase luni de la remedierea problemelor, creează falsa impresie că utilizatorilor le sunt monitorizate activitățile în timp real. Apple spune că nu s-a întâmplat asta.

Atacul malware sofisticat ar fi țintit comunitatea de musulmani uiguri din China. Printr-o serie de vulnerabilități încă nedescoperite de Apple, deținătorii iPhone care vizitau site-urile infectate deseori frecventate de comunitatea uigură aveau dispozitivele infectate de malware. Apoi, malware-ul colecta imagini, mesaje private și chiar locația GPS în timp real, scrie bgr.com.

Pur și simplu, Apple nu neagă existența malware, dar are o problemă cu amploarea problemei. Spre exemplu, Google spune că site-urile infectate au fost operaționale timp de doi ani. Apple neagă asta și spune că au fost operaționale doar două luni.

De asemenea, Apple menționează că vulnerabilitățile iOS în cauză au fost remediate la zece zile după ce cercetătorii Google le-au raportat. În plus, Apple susține că lucra la remedierea acestora chiar dinainte ca Google să îi fi contactat. În acest caz nu se știe dacă vulnerabilitățile au fost raportate mai înainte de alți cercetători sau au fost descoperite de angajații Apple.

Share With: