HomeStiriSecuritate ITAgenția de spionaj din Uganda este acuzată că a accesat ilegal centrul de date al MTN Uganda

Agenția de spionaj din Uganda este acuzată că a accesat ilegal centrul de date al MTN Uganda

MTN Uganda, un furnizor de servicii de telefonie mobilă din Uganda, acuză agenția de spionaj că i-a accesat ilegal centrul de date și că i-a deconectat patru servere.

MTN Uganda a raportat într-o scrisoare făcută publică pe 3 iulie și adresată autorității care reglementează telecomunicațiile în această țară că a anunțat poliția cu privire la o intruziune ilegală într-un centru de date și deconectarea a patru servere de informații, scrie ewn.co.za.

Autoritatea care reglementează telecomunicațiile în Uganda a confirmat primirea scrisorii.

MTN Uganda este cea mai mare companie de telecomunicații din această țară, cu o bază de abonați de peste 9 milioane.

În scrisoare, compania spunea că oamenii care au spus că lucrează pentru Internal Security Organisation, o agenție de spionaj a Ugandei care se ocupă de securitatea internă, au răpit, pe 2 iulie, un angajat al contractorului Huawei Technologies.

Angajatul a fost obligat să le permită accesul la un centru de date situat într-o suburbie a orașului Kampala, de unde au deconectat forțat patru servere.

„Acest incident reprezintă un risc de securitate serios pentru infrastructura noastră de telecomunicații și pentru informațiile clienților,” a precizat MTN.

Conform companiei, în urma accesări centrului de date, unele informații ar fi putut fi modificate sau accesate ilegal și extrase, scrie af.reuters.com.

Compania operează în Uganda din 1998, când a achiziționat o licență pe 20 de ani, care trebuie înnoită anul acesta.

Nu se știe sigur de ce a fost accesat centrul de date. Compania de telecomunicații s-a confruntat recent cu critici pe canalele de social media. Utilizatorii s-au plâns că pachetul de date se termină repede și că firma nu răspunde la plângeri.

Share With: