HomeStiriSecuritate ITActualizările de securitate al Windows 10 generează probleme
microsoft-va-oferi-recompense-de-pana-la-250-de-mii-de-dolari-pentru-descoperirea-de-vulnerabilitati

Actualizările de securitate al Windows 10 generează probleme

microsoft-va-oferi-recompense-de-pana-la-250-de-mii-de-dolari-pentru-descoperirea-de-vulnerabilitatiSe pare că actualizările de securitate lansate pentru calculatoarele ce rulează Windows 10 generează probleme de securitate și funcționalitate.

Windows 10 May 2019 Update a fost postat de Microsoft pe serverele de actualizare ale sistemului său de operare, fiind prima actualizare majoră de anul acesta și vine cu câteva modificări care vor îmbunătăți funcționarea sistemului de operare, scrie profit.ro.

Pentru a crește securitatea sistemului, Microsoft introduce acum un nou așa-numit sandbox pentru fișierele executabile. Fișierele cu extensia .exe vor rula izolat de restul sistemului de operare, pentru a nu crea probleme în cazul în care conțin malware.

În prezent, se pare că actualizările de securitate lansate pentru calculatoarele ce rulează Windows 10 generează probleme foarte mari de funcționare pentru utilizatorii care folosesc soluții antivirus de la McAfee, Sophos, Avira, sau ArcaBit pentru a se proteja, scrie idevice.ro.

Practic, problemele din aprilie pe care utilizatorii sistemului de operare le-au întâmpinat dupa instalarea actualizarilor de atunci se repeta in momentul de fata, iar clientilor nu li se prea pare amuzanta situatia. Atunci cam aceleași solutii antivirus au fost afectate de probleme similare, instalarea unor patch-uri pentru Windows 10 având drept efect pornirea extrem de înceată a sistemului de operare, sau blocarea calculatoarelor imediat după ce sistemul este încărcat.

De asemenea, introducerea Windows Sandbox în versiunea 1903 a Windows 10 reprezintă o problemă pentru securitatea utilizatorilor. Cercetătorul în domeniul securității, Sean Wright, spune că această funcție nu este ca un virtual machine și funcționează mai mult ca o aplicație. În plus, Windows are tot ce trebuie și nu este nevoie să se instaleze un virtual machine, conform forbes.com.

În funcție de tipul de Windows 10 folosit utilizatorii sunt sau nu afectați. Windows Sandbox este inclusă doar în versiunea 1903 a actualizării pentru luna mai doar pentru Windows Pro și Windows Enterprise. Utilizatorii Windows Home nu au primit această funcție de securitate. Actualizarea KB4497936 este disponibilă doar pentru utilizatorii programului Insider, care permite oamenilor să testeze dinainte funcțiile pe care doar dezvoltatorii software le pot accesa. Unii utilizatori ai acestui program sunt afectați de această problemă.

Microsoft a confirmat că există o problemă care afectează Windows Sandbox. Dispozitivele a căror limbă este schimbată în timpul procesului de actualizare când se instalează versiunea 1903 a Windows 10 sunt afectați. Nu sunt oferite mai multe detalii, dar Microsoft spune că lucrează la remedierea problemei, care ar putea fi luna viitoare.

Share With: