HomeStiriSecuritate FizicaZeci de telefoane și 3 tablete, furate în 5 minute
Zeci de telefoane și 3 tablete, furate în 5 minute

Zeci de telefoane și 3 tablete, furate în 5 minute

Zeci de telefoane și 3 tablete, furate în 5 minuteZeci de telefoane și trei tablete au fost furate, în noaptea de 16 spre 17 octombrie, din magazinul „Moldova” din Orașul Glodeni din Republica Moldova.

Persoane necunoscute au pătruns într-un magazin specializat din orașul Glodeni. Au furat 36 de telefoane mobile și trei tablete în plină noapte. Totul s-a întâmplat în noaptea de 16 spre 17 octombrie, în jurul orei 03:00. Făptașii au pătruns în magazine prin forțarea ușii de acces, scrie echipa.md.

Eugenia Molceanov, ofițerul de presă al IP Glodeni, a declarat pentru Deschide.MD că despre furt oamenii legii au fost anunțați noaptea trecută, în jurul orei 03:15, de către angajații Serviciului Pază de Stat al MAI, conform deschide.md și stiri.md.

„Deplasându-se la fața locului, grupul operativ al IP Glodeni, au s-a stabilit, că la data de 16.10.2019 între orele 03.05 şi 03.10 persoane necunoscute prin forţarea uşii de acces au pătruns în magazinul „Moldova” de unde tainic au sustras 2 tablete de model „SAMSUNG”, o tabletă de model „LENOVO”, un telefon mobil de model „LG”, 19 telefoane mobile de model „SAMSUNG”, 14 telefoane mobile de model „HUAWEI”, 2 telefoane mobile de model „MEDIUM”, a căror pagubă materială se stabileşte”, ne-a spus Molceanov.

Magazinul respectiv se află în paza serviciului de pază de stat Glodeni.

Actualmente se petrec acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea făptașilor.

Un jaf asemenător a fost comis în spania de cetățeni români, care au fost reținuți luna trecută. Poliția spaniolă a reținut 20 de români care locuiau în Valencia și Castellon, aceștia fiind acuzați că au spart 32 de magazine de telefonie mobilă. Prin ce s-a remarcat această bandă? Jefuia magazinele în mai puțin de un minut: românii aveau nevoie de doar 50 de secunde ca să dea o lovitură! Atacul se dădea la mijirea zorilor, relatează evz.ro, citat de securityportal.ro.

Pentru a-și șterge urmele foloseau o mașină furată cu câteva zile înainte, intrau în ușile sau vitrinele magazinelor, după care parcurgeau distanțe mari pentru următoarea lovitură și se schimbau mereu între ei pentru a nu fi recunoscuți. După ce rupeau ușa magazinului cu ajutorul unei maşini furate, indivizii smulgeau apoi telefoanele mobile din vitrine şi de pe rafturi. Luau tot ce puteau şi, înainte să vină poliţia, dispăreau fără urmă. Terminalele furate erau trimise apoi în România ca să fie vândute

Share With: