HomeStiriSecuritate FizicaValoarea acțiunilor G4S a scăzut după ce Garda World nu mai este interesată de achiziție

Valoarea acțiunilor G4S a scăzut după ce Garda World nu mai este interesată de achiziție

Valoarea acțiunilor G4S a scăzut aproape cu 9 procente, marți, după ce rivalul canadian Garda World Security și-a retras în week-end o potențială ofertă.

Firma de securitate canadiană Garda World Security a declarat, în urmă cu o lună, că ia în considerare achiziția G4S în întregime sau a unora dintre subsidiarele sale, conform securityportal.ro.

Acest anunț a făcut ca acțiunile listate la bursă ale G4S să crească cu aproximativ o treime, rezultând în cea mai mare creștere a acțiunilor la bursă din ultimii 20 de ani pentru G4S. La închiderea zilei de tranzacționare, acțiunile G4S crescuseră cu aproape 20%.

Garda World Security primise în aprilie termen până pe 8 mai, conform legislației britanice, pentru a face o ofertă.
Garda World Security nu a venit cu o ofertă până la data de 8 mai și nici nu a cerut extindere a acestei date. Garda a declarat duminică că nu a intenționat să facă o propunere pentru G4S, fiindcă spusese înainte că ia în considerare o ofertă în bani lichizi pentru achiziționarea companiei sau a unei părți a acesteia, scrie euronews.com.

Prețul acțiunilor s-a mai stabilizat către finalul sesiunii de tranzacționare după ce compania a declarat că se va concentra pe planurile de separare a business-ului de transport valori.

Grupul progresează bine cu planurile de începere a separării afacerii de transport valori în a doua jumătate a lui 2019”, se menționează într-o declarație G4S.

G4S se străduiește să își reconstruiască reputația după o serie de scandaluri și avertizări care datează din 2012 când nu a reușit să ofere suficienți agenți de securitate pentru Jocurile Olimpice din Londra, scrie ft.com.

O fuziune dintre G4S și Garda World Security ar fi creat un gigant în domeniul securității cu venituri de până la 9 miliarde de lire sterline anual, dar unii analiști s-au îndoit de această posibilitate.

Share With: