HomeStiriSecuritate FizicaUn robot de securitate a patrulat în cadrul unui eveniment organizat în Singapore

Un robot de securitate a patrulat în cadrul unui eveniment organizat în Singapore

Poliția din Singapore a colaborat cu parteneri din industria de securitate pentru a crea un robot care să ajute polițiștii, fiind folosit în cadrul evenimentului ASEAN din Singapore.

În perioada 11-15 noiembrie 2018, Singapore a găzduit cea de-a 33-a ediție a conferinței anuale Association of Southeast Asian Nations (ASEAN). Vizitatorii s-au amestecat printre 20 de lideri de top care au participat la conferință și au putut vedea un robot de securitate care patrula, scrie betanews.com.

Robotul de securitate este un dispozitiv pe patru roți care se deplasează independent pe o rută predefinită. Are luminițe roșii și albastre care cresc vizibilitatea, dar robotul folosește și o tehnologie pentru evitarea obstacolelor. Probabil una dintre caracteristicile cel mai ușor de observat ale robotului de securitate este reprezentată de una dintre camerele video principale, atașată de o componentă lungă și subțire care se mișcă în sus și în jos și permite camerei să se rotească în jur.

Robotul poate obține imagini cu 360 de grade în împrejurimile sale cu ajutorul camerelor integrate, apoi trimite înregistrările polițiștilor. Tehnologia nu va înlocui polițiștii, dar ar trebui să le permită să aibă timp pentru alte activități.

Mobilitatea și inovația au fost principalele teme ale evenimentului din acest an și explică de ce reprezentanții din Singapore au vrut să implementeze robotul de securitate în cadrul summit-ului. Astfel au putut dovedi prin puterea exemplului că sunt o țară care vrea să profite de noile tehnologii care apar.

Pe lângă înregistrarea evenimentelor, robotul poate analiza imaginile și poate înregistra și audio. În plus, există și o componentă interactivă care permite oamenilor să apese un buton pe partea din față a robotului și să vorbească cu o persoană dacă observă activități suspecte. Atunci și camerele robotului sunt folositoare.

Spre exemplu, dacă o persoană observă un act de vandalism, poate descrie ceea ce observă și poate arăta în direcția unde are loc delictul. Acest proces permite camerelor robotului să adune suficiente informații pentru a trimite imaginile către polițiști.

Informațiile despre robot au fost făcute publice de către poliția din Singapore într-un comunicat de presă, conform channelnewsasia.com.

Robotul completează munca polițiștilor care caută să descopere activitățile suspecte și să își facă simțită prezența. Conform comunicatului, polițiștii vor putea să se concentreze pe sarcini cu o valoare mai mare pentru munca lor.

Prototipul a fost creat în cadrul unei colaborări între poliție și parteneri din industrie. Face parte dintr-o încercare continuă de explorare a potențialului roboticii în îmbunătățirea capacităților operaționale ale poliției.

„Acesta este un pas pozitiv în eforturile noastre de a construi bunuri robotice care pot fi folosite în diferite aspecte ale activităților poliției precum operațiunile de securitate în timpul unor evenimente majore, implicarea comunității și securitate,” se mai precizează în comunicatul poliției din Singapore.

Share With: