HomeStiriSecuritate FizicaUn observator solar din SUA a fost evacuat din cauza unei probleme de securitate

Un observator solar din SUA a fost evacuat din cauza unei probleme de securitate

Observatorul solar național din New Mexico, SUA, a fost închis din cauza unei probleme de securitate secrete.

Observatorul solar Sunspot din New Mexico, axat pe cercetarea solară, care deține unul dintre cele mai bune telesocoape solare din lume, a fost evacuat pe 6 septembrie din cauza unei „probleme de securitate”. Observatorul rămâne închis și sub investigația FBI, scrie CNN.com.

Reprezentanții guvernului nu au oferit o explicație clară legată de problema de securitate. Asta a dus la apariția de speculații printre care cea că extratereștii sau OZN-uri au cauzat evacuarea. FBI a infirmat această posibilitate.

Association of Universities for Research in Astronomy (AURA), care administrează observatorul, a precizat într-o declarație că a decis să evacueze temporar observatorul ca măsură de precauție pentru a remedia o problemă de securitate, scrie space.com.

Pe 14 septembrie AURA a precizat că „a decis ca observatorul să rămână închis până la noi ordine din cauza unei îngrijorări de securitate continue.”

Directorul observatorului, James McAteer, a infirmat speculațiile și a precizat că: „Toate informațiile vor fi făcute publice într-o formă nemodificată. Nimic nu este ascuns sau ținut secret.”

Share With: