HomeStiriSecuritate FizicaUn individ a spart sediul ANAF din Iași fără să fure nimic
Spargere la sediul ANAF din Iași: Hoțul a plecat fără să fure nimic

Un individ a spart sediul ANAF din Iași fără să fure nimic

Spargere la sediul ANAF din Iași: Hoțul a plecat fără să fure nimicUn individ a spart sediul Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice (ANAF) din Iaşi și a răscolit documentele fără să fure nimic.

Un individ a pătruns în noaptea de 15 spre 16 august, în jurul orei 1:00, în sediul Finanțelor ieșene de pe bulevardul Nicolae Iorga, scrie ziaruldeiasi.ro.

Individul a demontat un geam de la parter și a reușit să intre fără a fi observat de către paznic.

Se pare că acesta nu a furat nimic, dar a răscolit actele.

Necunoscutul a intrat în clădire după ce a demontat un geam, fiind surprins de camerele de supraveghere ale instituției. Calitatea slabă a imaginilor obținute a făcut ca intrusul să nu poată fi identificat până acum, au precizat surse din Poliție, conform cancan.ro.

Tentativa de furt a avut loc la finele săptămânii trecute, atunci când un bărbat a demontat un geam de-al instituţiei, pe care a intrat în clădire. Ulterior, a cotrobăit prin opt birouri, răscolind mai multe documente. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi investighează această tentativă de furt, conform adevarul.ro.

La final, conform imaginilor de pe camerele de supraveghere, hoţul nu pleacă din sediu cu nimic voluminos. Nici reprezentanţii instituţiei nu au observat nimic lipsă, din acest motiv fiind întocmit dosar penal pentru tentativă de furt. „În dimineaţa de 16 august, poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat de 36 de ani cu privire la faptul că, în noaptea de 15 spre 16 august, persoane necunoscute au pătruns în sediul unei instituţii din municipiul Iaşi. Din primele cercetări s-a constatat faptul că mai multe bunuri ar fi fost răvăşite, şi nu ar fi fost sustrase bunuri sau înscrisuri. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de tentativă de furt calificat, iar cercetările continuă“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

În luna iulie, a fost sesizat un jaf la cladirea de birouri Racemi din Iași, relatează bzi.ro, citat de securityportal.ro.

Politistii au mers sa vada despre ce este vorba si au constatat ca cinci birouri ce apartin de diferite firme au fost sparte. “Politistii au fost sesizati despre faptul ca dintr-o cladire de birouri au fost sustrase mai multe bunuri. In cauza a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat si tentativa de furt calificat. Cercetarile continua pentru stabilirea intregii situatii de fapt“, a precizat Ioana Bilea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.

Din cate se pare, hotii au fortat o poarta de acces aflata in spatele imobilului, apoi, folosindu-se de o scara, au patruns in cladire printr-o fereastra. Hotii ar fi fortat mai multe birouri, insa nu le-au putut deschide pe toate. De precizat este faptul ca toata actiunea s-a desfasurat in scurt timp. Hotii au plecat din cladirea Racemi cu mai multe bunuri electronice. Paguba lasata depaseste 5.000 de lei.

Share With: