HomeStiriSecuritate FizicaUn agent de pază de la Sarmizegetusa a murit lovit de fulger
Un agent de pază de la Sarmizegetusa a murit lovit de fulger

Un agent de pază de la Sarmizegetusa a murit lovit de fulger

Un agent de pază de la Sarmizegetusa a murit lovit de fulgerUn agent de pază al sitului arheologic Sarmisegetusa Regia din judeţul Hunedoara a murit lovit de fulger, iar alte două persoane au fost rănite, joi, în timpul unei furtuni.

Pompierii militari din Orăştie şi un echipaj medical au intervenit, joi, la Sarmisegetusa Regia, pentru salvarea a trei persoane, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Bucium, paznic la situl arheologic şi doi vizitatori, soţ şi soţie, din Pogoanele, judeţul Buzău, care au fost loviţi de fulger în timpul unei furtuni, scrie Mediafax.

Cei doi soţi, care prezentau semne ale descărcării electrice, au primit îngrijiri medicale din partea pompierilor şi a medicilor SAJ şi au fost duşi conştienţi şi cooperanţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Orăştie.

Potrivit pompierilor, pentru a treia victima nu s-a mai putut face nimic.

Potrivit datelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, persoana decedată era în vârstă de 47 de ani, este din localitatea Bucium, şi făcea parte din dispozitivul de pază al sitului arheologic, relatează Agerpres.

Partea centrală a judeţului Hunedoara s-a aflat joi după-amiază sub incidenţa unui cod galben de vreme rea, caracterizat de averse ce au atins 25 de litri pe metru pătrat, grindină şi descărcări electrice.

Un bărbat şi-a pierdut viaţa, iar doi soţi, aflaţi în vizită la situl arheologic, au suferit traumatisme din cauza descărcărilor electrice produse în zonă. Pompierii militari ai Detaşamentului Orăştie, specializaţi în acordarea primului ajutor, şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean au acţionat pentru salvarea victimelor, doi soţi din Pogoanele, judeţul Buzău. Cei doi soţi, ce prezentau semne ale descărcării electrice, au primit îngrijiri medicale din partea pompierilor şi a medicilor SAJ şi au fost duşi conştienţi şi cooperanţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Orăştie. Din păcate, pentru a treia victimă nu s-a mai putut interveni pentru salvarea vieţii”, a precizat ISU Hunedoara, citat de ziuadevest.ro.

Share With: