HomeStiriSecuritate FizicaUn agent de pază a fugit cu banii pentru 40 de bancomate
g4S

Un agent de pază a fugit cu banii pentru 40 de bancomate

g4SUn agent de pază de la o firmă de transport valori a fugit cu banii cu care urma să alimenteze 40 de bancomate din Londra.

Un agent de securitate care transporta bani pentru firma G4S Security ar fi fugit cu un milion de lire sterline. Se spune că bărbatul a luat cele 40 de cutii de valori și a abandonat camioneta cu care transporta banii pe o stradă din Clapham, sud-estul Londrei, într-un cartier rezidențial, marțea trecută, conform news.yahoo.com.

Localnicii uimiți au observat camioneta blindată care avea logo-ul G4S în jurul orei nouă dimineața, ora locală. În apropiere nu se aflau magazine sau bancomate.

Dar firma de securitate nu a aflat despre dispariția camionetei decât opt ore mai târziu. Suspectul, Joel March, în vârstă de 36 de ani, este bănuit că a lăsat camioneta firmei parcată într-o zonă în care este interzisă parcarea în mare parte a zilei. În cele din urmă, agentul de securitate a fost arestat în apropiere de Brixton, iar G4S a lansat o anchetă, scrie thesun.co.uk.

Un locuitor a declarat pentru The Sun că s-a gândit că era suspect că mașina era parcată acolo deoarece nu se găsesc magazine în apropiere. El spune că a sunat la firma de securitate în jurul orei locale 17.30, dar nu au părut a fi îngrijorați.

Poliția Metropolitană a fost anunțată despre furtul sumei de bani abia la ora locală 19.00.

Fostul șef al Poliției Metropolitane, Barry Phillips, spune că este suspect faptul că camioneta firmei de securitate nu era monitorizată și că nimeni nu a comunicat constant cu agentul de securitate. De asemenea, el a spus că i s-a părut uimitor că persoana care a aplicat amenda pentru vehiculul parcat neregulamentar nu a chemat poliția.

Experții au catalogat incidentul drept „o gafă de securitate catastrofală”. Poliția Metropolitană a confirma arestul și că bărbatul de 36 de ani est încarcerat la o secție de poliție din sudul Londrei, iar „anchetele sunt în desfășurare”, precizează dailymail.co.uk.

G4S a declarat că astfel de incidente care vizează transportul banilor sunt „extrem de rare” în Marea Britanie și au adăugat că lucrează împreună cu poliția la soluționarea cazului.

De asemenea, mama agentului de securitate, care locuiește împreună cu acesta, spune că acesta și-a lăsat telefonul personal acasă în ziua incidentului. Ea a mai spus că fiul său a fost un pic stresat înainte și că nu știe de ar fi comis această faptă deoarece nu aveau probleme cu banii.

O cantitate de bani a fost recuperată și G4S a spus că nu a existat un impact financiar „material” în urma incidentului, conform telegraph.co.uk.

Share With: