HomeStiriSecuritate FizicaSuceava: Agenți de pază verificați în urma unor controale la unitățile de învățământ
agentii-de-paza-au-imobilizat-o-femeie-care-a-intepat-cu-o-seringa-doua-persoane-in-supermarket

Suceava: Agenți de pază verificați în urma unor controale la unitățile de învățământ

agentii-de-paza-au-imobilizat-o-femeie-care-a-intepat-cu-o-seringa-doua-persoane-in-supermarketPolițiști din cadrul Poliției municipiului Suceava au desfășurat o acțiune în zona unităților de învățământ care a inclus și verificarea activității agenților de pază.

Siguranţa elevilor, atât în mediul şcolar cât şi în afara unităţilor de învăţământ, constituie o prioritate naţională a tuturor instituţiilor şi factorilor cu atribuţii în domeniu, abordarea integrată a acestei problematici fiind esenţială pentru asigurarea unei dezvoltări optime a tinerei generaţii, conform unui comunicat al IPJ Suceava.

În vederea identificării la timp a vulnerabilităţilor privind siguranţa elevilor, în conformitate cu documentele cadru privind colaborarea interinstituţională, periodic este necesară analiza riscurilor generate de diverse situaţii sau factori, astfel încât să se realizeze menţinerea climatului de siguranţă şi prevenirea stărilor victimale.

De asemenea, având în vedere faptul că în această perioadă se organizează la nivelul unităţilor de învăţământ liceal manifestări sub egida „Balul bobocilor” sau acţiuni similare, considerăm că se impune dispunerea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea unor incidente şi evenimente negative.

Astfel, în perioada 17.10.-19.10.2018, Poliţia municipiului Suceava în cooperare cu forţe de jandarmi şi poliţişti locali, a organizat o acţiune pe raza de competenţă, pe linia prevenirii delicvenţei juvenile, asigurarea ordinii şi liniştii publice şi prevenirea faptelor cu violenţă în zona unităţilor de învăţământ.

În cadrul acţiunii au fost legitimate 175 de persoane. De asemenea, au fost verificaţi şi instruiţi 26 de agenţi de pază de la unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Suceava. Au fost controlate 29 de bagaje şi au fost verificate 15 obiective.

Pentru neregulile constatate sau abaterile săvârşite au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.315 lei.

Poliţiştii vor fi prezenţi în continuare în zona unităţilor de învăţământ dar şi la evenimentele organizate şi reamintesc atât elevilor cât şi părinţilor să manifeste responsabilitate, să nu consume alcool, să evite situaţiile conflictuale şi să aibă o conduită preventivă.

Share With: