HomeStiriSecuritate FizicaSibiu: Sancțiuni conform Legii nr. 333/2003 pentru barurile și cluburile din oraș

Sibiu: Sancțiuni conform Legii nr. 333/2003 pentru barurile și cluburile din oraș

sanctiuni-la-h-g-301-2012Polițiștii și inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu au verificat, joi noaptea, barurile și cluburile din Sibiu. Au fost aplicat sancțiuni conform Legii nr. 333/2003.

În seara zilei de 4 iulie, începând cu ora 21.00, polițiștii au desfășurat o acțiune amplă pe linia prevenirii și combaterii faptelor cu caracter antisocial ce pun în pericol viața, dar și bunurilor persoanelor, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

La activități au participat 25 de polițiști din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice, investigații criminale, ordine publică și acțiuni speciale împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu.

Controalele au vizat îndeosebi verificarea modului de asigurare a securității bunurilor și valorilor, dar și respectarea normelor de comerț de către societățile comerciale cu profil de alimentație publică.

Polițiștii au descins în nouă baruri și cluburi de noapte din municipiul Sibiu. Au fost legitimate 57 de persoane și au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.800 de lei, în conformitate cu Legea nr. 333/2003 și Legea nr. 61/1991.

Cele mai multe nereguli constatate de către polițiști și reprezentanții I.T.M. Sibiu au fost cele referitoare la neimplementarea de către administratorii societăților a măsurilor minimale de asigurare a securității obiectivelor, lipsa analizelor de risc sau întocmirea greșită a acestora.

De asemenea, patru responsabili de localuri publice au fost invitați la sediul I.P.J. Sibiu pentru lămurirea unor aspecte ce țin de respectarea normelor legale în domeniul sistemelor de pază, dar și la sediul I.T.M. Sibiu pentru continuarea cercetărilor pe linia sănătății și securității în muncă.

Share With: