HomeStiriSecuritate FizicaS-a deschis sezonul furturilor de biciclete. Ce preferă hoții?
S-a deschis sezonul furturilor de biciclete. Ce preferă hoții?

S-a deschis sezonul furturilor de biciclete. Ce preferă hoții?

S-a deschis sezonul furturilor de biciclete. Ce preferă hoții?În marile oraşe, hoţii controlează pe rând scările de bloc pentru a fura biciclete în timp record.

Statistica arata ca cele mai multe furturi au loc in scarile de bloc, iar hotii prefera bicicletele albe si pe cele negre, de tip mountain bike. Un studiu a scos la iveala ca peste 90 la suta dintre bicicletele furate nu mai ajung niciodata inapoi la proprietari, scrie wall-street.ro.

Hoții au misiuni clare: să dea lovituri în timp record. În doar câteva secunde, reuşesc să treacă de sistemele de siguranţă şi să plece pe biciclete. Unele dintre ele costă cât o maşină second hand, scrie a1.ro.

Pentru cei care au reînviat brandul Pegas, furtul unor biciclete i-a adus împreună, conform digi24.ro.

Andrei Botescu, care a reînviat bicicleta Pegas, spune: „Povestea a început un pic tragic. Îmi luasem două biciclete de stradă, de oraş, pentru mine şi prietena mea. Dădusem ceva bani pe ele. Noi tocmai ne întorsesem de la studii. am studiat afară, în Suedia, într-o ţară în care mersul pe bicicletă în oraş e o tradiţie şi ne-am plimbat ceva cu ele. De-abia am prins gustul să ne plimbam în oraş cu ele și la un moment dat ne-au fost furate.

Pierderea investiţiei l-a făcut pe Andrei să caute să îşi cumpere biciclete mai ieftine şi mai puţin atractive pentru hoţi.”

„Am vrut să îmi cumpăr o bicicletă [Pegas], dacă mai aveau stocuri vechi. Nu mai aveau. Au zis că au vândut şi linia de fabricaţie”, povestește Andrei Boteanu.

Bicicleta furată i-a adus noroc să găsească ideea de afacere. Alexandru i-a vândut lui Andrei bicicletele ce i-au fost furate, eveniment ce l-a făcut pe acesta să caute brandul Pegas. Cei doi și-au construit împreună afacerea.

Share With: