HomeStiriSecuritate FizicaPrinși de polițiști la scurt timp după tâlhărie
Prinși de polițiști la scurt timp după tâlhărie

Prinși de polițiști la scurt timp după tâlhărie

Prinși de polițiști la scurt timp după tâlhăriePolițiștii Capitalei au prins în flagrant doi tineri, duminică, într-o sală de jocuri, la scurt timp după comiterea unei tâlhării.

Duminică, 13 octombrie 2019, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant doi tineri, de 14 şi  respectiv 22 de ani, la scurt timp după comiterea unei infracţiuni de tâlhărie, asupra unui bărbat, pe raza sectorului 5, se precizează într-un comunicat al DGPMB.

Ieri, în jurul orei 01.00, poliţişti din cadrul Secţiei 19 Poliţie au fost sesizaţi de un bărbat cu privire la faptul că în timp ce se afla pe  o stradă a fost agresat fizic de două persoane necunoscute și deposedat de un telefon mobil şi de  portofelul ce conținea documente personale şi o sumă de bani.

Deplasându-se cu operativitate la fata locului, poliţiştii  au depistat  la scurt timp,  într-o sală de jocuri, doi tineri bănuiţi de comiterea faptei. În urma efectuării controlului corporal,  asupra lor a fost găsită suma de 850 lei şi telefonul sustras persoanei vătămate, aceştia fiind conduşi la sediul subunităţii pentru audieri.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, în sarcina celor doi s-a stabilit că în jurul orei 01.00, în urma unei înţelegeri prealabile, ar fi lovit persoana vătămată,  după care,  profitând de starea în care aceasta se afla, i-ar fi sustras telefonul mobil şi portofelul. Extinzând cercetările, pe un teren viran  din sectorul 5, a fost găsit în vegetaţie portofelul persoanei vătămate.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei,  în valoare de 1.500 lei,  a fost recuperat în mare parte.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, cu tânărul de 22 de ani în stare de arest preventiv, minorul de 14 ani fiind internat într-un centru de plasament.

Poliția precizează că „punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Acest incident nu este singurul de acest fel. Unul asemănător a avut loc într-o comună din Iași, iar exemplele pot continua.

Polițiștii ieșeni au identificat un tânăr, de 21 de ani, din comuna Tomești, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie. Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 10 octombrie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, acesta ar fi deposedat, prin folosirea unui spray lacrimogen, un bărbat de 32 de ani, de două telefoane mobile, cauzându-i un prejudiciu de 8.000 de lei, se arată într-un buletin de presă al IPJ Iași.

Prejudiciul a fost recuperat, fiind restituit persoanei vătămate.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 10 octombrie a.c., tânărul a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.

La data de 11 octombrie a.c., tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar. Cercetările continuă.

Și în județul Neamț a avut loc o tâlhărie care se înscrie în același tipar. „La data de 10 octombrie, în jurul orei 01.00, cadrele Secţiei de Poliţie Rurală Săvineşti, au fost sesizate de către un bărbat din Zăneşti despre faptul că persoane necunoscute l-au deposedat, prin violenţă, de portofel. În urma investigaţiilor efectuate, la aproximativ 10 minute de la sesizare, poliţiştii au identificat persoanele bănuite de comiterea faptei, pe care le-au condus la sediul poliţiei, în vederea audierii“, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Neamţ, citat de monitorulneamt.ro.

Din cercetări a reieşit faptul că, în noaptea nemţionată, în timp ce tinerii se aflau pe o stradă din localitate, au exercitat acte de violenţă asupra unui bărbat de 37 de ani, consătean de-al lor, sustrăgîndu-i portofelul în care se aflau bani şi documentele personale. Bunurile sustrase au fost recuperate şi restituite persoanei vătămate.

Share With: