HomeStiriSecuritate FizicaPolițiștii au reținut trei bărbați bănuiți de furtul a 25.000 de lei

Polițiștii au reținut trei bărbați bănuiți de furtul a 25.000 de lei

o-macelarie-a-castigat-procesul-intentat-firmei-de-securitate-pentru-un-jaf-care-nu-a-fost-prevenitTrei bărbați, cercetați de polițiști pentru furt calificat și tâlhărie calificată, au fost reținuți pentru furtul a 25.000 de lei din locuința unui bărbat.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni, efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, tâlhărie calificată și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Trei bărbați au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, se arată într-un comunicat al IPJ Iași.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani au identificat un tânăr de 24 de ani și un bărbat de 38 de ani, din comuna Moțca, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat și un bărbat de 36 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 28 iulie 2019, cele trei persoane ar fi indus în eroare un bărbat, de 69 de ani, din comuna Moșna și ar fi pătruns în locuința acestuia, de unde ar fi sustras 25.000 de lei. De asemenea, pentru a-și asigura scăparea, bărbatul de 36 de ani, l-ar fi împins pe cel de 69 de ani, iar ulterior ar fi condus un autoturism pe drumurile publice, fără a deține permis de conducere.

Prejudiciul a fost recuperat parțial, fiind restituit persoanei vătămate.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 28 iulie 2019, aceștia au fost reținuți de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul I.P.J. Iași.

La data de 29 iunie 2019, cele trei persoane bănuite de comiterea faptelor, au fost prezentate, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni și Judecătoriei Răducăneni, instanță care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Share With: