HomeStiriSecuritate FizicaPaza școlilor ar fi putut fi afectată de un ordin de reducere a posturilor

Paza școlilor ar fi putut fi afectată de un ordin de reducere a posturilor

Ministerul Educaţiei Naţionale ar fi pregătit un urdin de reducere a posturilor în învățământul preuniversitar, ceea ce ar putea duce la lipsa personalului de pază din școli și nu numai.

“Ministerul Educaţiei Naţionale pregăteşte un ordin prin care vor fi tăiate peste 1.000 de posturi din învăţământul preuniversitar. Acest lucru va duce la o acutizare a crizei lipsei de personal calificat, existente la nivelul unităţilor de învăţâmânt. Riscăm, de exemplu, ca şcolile să rămână fără personal de pază şi întreţinere, în condiţiile în care sunt multe unităţi de învăţâmânt unde paza este asigurată din banii daţi de părinţi. Mai grav este că tăierile de posturi vor afecta şi procesul didactic, deoarece sunt vizate inclusiv posturi didactice. În plus, riscăm ca orele care se atribuiau până acum la plata cu ora la personalul didactic calificat să fie predate de necalificaţi sau să ne confruntăm cu imposibilitatea plăţii sumelor cuvenite cadrelor didactice pentru activitatea prestată în regim de plata cu ora. Când toată lumea cere la unison creşterea calităţii actului educaţional, MEN vine şi ia măsuri care conduc la scăderea acesteia”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ‘ SPIRU HARET’, citat de AGERPRES.

Dar pe 31 august, Ministerul Educației Naționale a precizat într-un comunicat de presă că „NU are în intenție „tăierea” sau „diminuarea” numărului de personal angajat, astfel că nu este în pericol niciun post, așa cum se afirmă în comunicatul anterior menționat.”

De asemenea, s-a mai precizat că „la ora actuală, peste 30.000 de posturi sunt vacante și pot fi ocupate în regim de plata cu ora. Situația finală a acestora va putea fi stabilită după încheierea angajărilor în sistem, proces aflat în desfășurare.

Share With: