HomeStiriSecuritate FizicaO problemă informatică a dus la anularea la zeci de zboruri pe aeroportul din Frankfurt
masuri-sporite-de-securitate-pe-aeroportul-din-sibiu-dupa-ce-un-barbat-si-un-copil-au-incercat-sa-fure-un-avion

O problemă informatică a dus la anularea la zeci de zboruri pe aeroportul din Frankfurt

masuri-sporite-de-securitate-pe-aeroportul-din-sibiu-dupa-ce-un-barbat-si-un-copil-au-incercat-sa-fure-un-avionPeste 60 de zboruri au fost anulate, luni, pe aeroportul din Frankfurt, din cauza unei probleme software.

Zeci de zboruri au fost anulate luni, la Frankfurt, din cauza unei pene informatice care a afectat cel mai important aeroport german, în timp ce Germania doreşte să evite un nou haos în transportul aviatic vara aceasta, informează AFP, citat de economica.net.

Problema informatică a fost descoperită miercurea trecută și afectează softurile de organizare a traficului la unul dintre cele patru centre de control germane, cel din Langen, în landul Hessa. În mod obişnuit, al patrulea hub european gestionează circa 1.400 de decolări şi aterizări pe zi.

Peste 60 de zboruri au fost anulate luni din cauza unei erori software la aeroportul din Frankfurt, a anunţat operatorul aeroportuar Fraport, precizând că problema va continua să afecteze sistemele de control trafic aerian până la jumătatea săptămânii, informează agenţia de ştiri Dpa, citată de Mediafax.

Fraport a transmis că alte câteva zeci de zboruri ar putea fi anulate în zilele următoare.

Furnizorul de control al traficului aerian din Germania, agenția ATC, a spus că și-a redus cu 25% capacitatea zborurilor din jurul Frankfurt pe Main, Köln-Bonn, Stuttgart și Dusseldorf. Într-o declarație, tehnicienii agenției spuneau că lucrează din greu la analizarea erorii apărute. Cauza problemei este afișajul benzilor electronice de control, care nu mai funcționează corect, scrie paddleyourownkanoo.com.

Agenția de Control al Traficului Aerian (Deutsche Flugsicherung, DFS) a dorit să menționeze că toate celelate sisteme ale sale funcționează normal, iar siguranța nu a fost compromisă. Un purtător de cuvânt a spus că benzile electronice de control oferă informații importante legate de programul de zbor precum tipul de aeronavă, ruta, timpul estimat pentru zbor și alte informații. Pe lângă informațiile radar, acestea oferă pilotului informații esențiale pentru activitățile de inspecție pe care trebuie să le efectueze.

De asemenea, aeroportul Frankfurt pe Main, cel mai mare din Europa, a trebuit să își oprească activitatea, timp de 30 de minute, din cauza unei drone care a fost văzută în partea de sud a aeroportului, scrie eturbonews.com.

Decolările și aterizările au fost oprite în tot acest timp. Polițiștii și personalul de securitate al aeroportului au investigat acest incident în cele 30 de minute, conform unei postări pe pagina de Twitter a aeroportului. Poliția nu a dat detalii legate de incident și rezultatele investigării acestuia.

Share With: