HomeStiriSecuritate FizicaO greșeală de securitate a dus la evacuare pe aeroportul din Frankfurt

O greșeală de securitate a dus la evacuare pe aeroportul din Frankfurt

Anumite părți din aeroportul internațional din Frankfurt au fost evacuate timp de câteva ore ca urmare a unei greșeli de securitate.

Aeroportul internațional din Frankfurt este al patrulea aeroport ca mărime din Europa. Sute de pasageri au fost evacuați marți după ce o familie de patru persoane a trecut de controlul de securitate, deși nu aveau permisiunea, scrie dailystar.co.uk.

Până la 13.000 de pasageri au fost afectați și 50 de zboruri au fost anulate. Poliția a golit o zonă de securitate a terminalului 1 și a blocat accesul pe drumul care duce către aeroport.

Poliția federală a precizat că a existat o eroare în sistemul de securitate care a permis unei familii franceze de patru persoane să părăsească zona de siguranță chiar dacă ar fi avut explozibili, relatează reuters.com.

După ce a fost dată alarma, familia a fost găsită în terminal, re-verificată și li s-a permis să își continue călătoria după aceea. Dar două porți: A și Z ale terminalului 1 au fost evacuate și aeroportul a fost închis temporar.

Evacuarea s-a produs deoarece un agent de securitate de pe aeroport a permis familiei să treacă mai departe chiar dacă testul de securitate a identifica că ar avea explozibili. Poliția nu a oferit detalii legate de motivul pentru care familia s-a considerat că familia transporta explozibili.

Incidentul are loc la mai bine de o săptămână de la producerea unuia asemănător pe aeroportul din Munchen. Atunci, autoritățile germane au închis temporar un terminal de pe aeroport după ce o femeie a trecut de controlul de securitate fără să fie verificată, conform securityportal.ro.

Share With: