HomeStiriSecuritate FizicaO breșă în securitatea aeroportului din Munchen a cauzat probleme
O breșă în securitatea aeroportului din Munchen a cauzat probleme

O breșă în securitatea aeroportului din Munchen a cauzat probleme

O breșă în securitatea aeroportului din Munchen a cauzat problemeAeroportul din Munchen a fost parțial evacuat, marțea trecută, deoarece un pasager a folosit ieșirea de urgență în loc să treacă întâi pe la controlul pașapoartelor.

O mare parte din terminalele aeroportului din Munchen au fost evacuate, marți dimineață, după ce un pasager ar fi trecut neverificat de controlul de securitate, conform iamexpat.de.

Peste 130 de zboruri au fost anulate în dimineața zile de marți pe aeroportul din Munchen, al doilea cel mai aglomerat din Germania, ca urmare a unei probleme de securitate care a dus la o evacuare la scară largă. Se estimează că incidentul a afectat aproximativ 7.500 dintre cei 120.000 de pasageri estimați să treacă prin aeroport în acea zi.

Alarma s-a dat când un pasager spaniol care venea dintr-o așa numită „țară nesigură din lumea a treia” a ajuns în Munich și a trecut printr-o ușă folosită în caz de urgență. Pasagerul a ajuns apoi într-o zonă sigură fără a trece prin control de securitate suplimentar.

Deși bărbatul a fost prin repede și intervievat de poliție, Terminalul 2 și zonele B și C din Terminalul 1 nu au funcționat pentru câteva deoarece, conform protocolului Uniunii Europene, aceste părți ale aeroportului au trebuit să fie verificate. Pasagerii care trebuiau să treacă prin aceste zone au trebuit să treacă din nou prin controlul de securitate înainte ca totul să fie în regulă. Zborurile s-au reluat în jurul orei 11:20 dimineața.

Aproximativ 190 de zboruri care aterizau și decolau pe aeroport au fost anulate în urma incidentului. Conform unui comunicat de presă emis mai târziu de aeroportul din Munchen, un spaniol din Terminalul doi a trecut într-o zonă cu persoane ale căror pașapoarte fuseseră verificate prin ieșirea de urgență. Bărbatul ajunsese din Bangkok și voia să ajungă la Madrid. El a fost găsit și intervievat, dar investigațiile au arătat că nu s-a întâmplat nimic suspect, scrie schengenvisainfo.com.

Un alt incident asemănător care a blocat zborurile pe aeroportul din München a avut loc în iulie 2018. Autoritățile germane au închis temporar un terminal după ce o femeie a trecut de controlul de securitate fără să fie verificată. Prin urmare, aproximativ 200 de zboruri au fost amânate, conform securityportal.ro.

Un purtător de cuvânt al poliției a precizat că se știe cine este femeia și de unde este ea. Nu a fost arestată, fiind încă în libertate, dar nu este considerată un pericol extrem. Nu au vrut să precizeze care sunt consecințele faptelor femeii.

La începutul lunii august, Aeroportul internațional din Frankfurt a avut parte de un incident similar. Până la 13.000 de pasageri au fost afectați și 50 de zboruri au fost anulate. Poliția a golit o zonă de securitate a terminalului 1 și a blocat accesul pe drumul care duce către aeroport, conform securityportal.ro.

Poliția federală a precizat că a existat o eroare în sistemul de securitate care a permis unei familii franceze de patru persoane să părăsească zona de siguranță chiar dacă ar fi avut explozibili. După ce a fost dată alarma, familia a fost găsită în terminal, re-verificată și li s-a permis să își continue călătoria după aceea. Dar două porți: A și Z ale terminalului 1 au fost evacuate și aeroportul a fost închis temporar.

Share With: