HomeStiriSecuritate FizicaMinori arestați preventiv, bănuiți de furturi din societăți comerciale
arest

Minori arestați preventiv, bănuiți de furturi din societăți comerciale

arestDoi tineri în vârstă de 15 ani, bănuiți de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt din societăți comerciale din Sectorul 3, au fost reținuți de polițiștii Capitalei.

În perioada octombrie 2018 – martie 2019, poliţişti din cadrul Biroului Investigații Criminale – Secţia 23 Poliţie au documentat activitatea infracţională a doi tineri, ambii de 15 ani, bănuiţi de comiterea mai multor furturi din diferite societăţi comerciale, se arată într-un buletin de presă al DGPMB.

Din datele și probele administrate în cauză, în sarcina bănuiţilor au fost reţinute 11 infracţiuni de furt şi tentative de furt din mai multe societăţi, toate aflate pe raza sectorului 3, după cum urmează:

– în noaptea de 29/30.10.2018, în intervalul orar 19.30-07.30, cei doi ar fi pătruns în incinta unui punct termic, de unde ar fi sustras mai multe scule electrice.

– luni, 26.11.2018, în jurul orei 21.00, prin forțarea sistemului de asigurare al ușii de acces, au pătruns într-o cofetărie, de unde ar fi sustras suma de 3.500 lei.

– în data de 10/11.01.2019, în jurul orei 23.00, prin spargerea geamului ușii de acces, tinerii ar fi pătruns într-un magazin, fără a sustrage bunuri.

– în noaptea de 12/13.01.2019, în jurul orei 23.30, prin forțarea sistemului de asigurare al ușii de acces, ar fi pătruns în incinta unui punct de optică medicală și reparaţii de ceasuri, de unde ar fi sustras mai multe ceasuri de diferite mărci.

– duminică, 13.01.2019, în jurul orei 23.30, prin forțarea ușii de acces, ar fi pătruns în incinta unei alte societăţi, fără a sustrage bunuri.

– în data de 15/16.01.2019 ar fi încercat pătrunderea în incinta a trei societăţi comerciale, prin forţarea uşilor ori a sistemelor de asigurare, fără a pătrunde efectiv în incinta acestora. Tot în această perioadă, ar fi pătruns în incinta unei alte firme, fără a sustrage bunuri.

– în noaptea de 16/17.01.2019, în jurul orei 03.30, prin forțarea sistemului de asigurare al ușii de acces, ar fi pătruns în punctul de lucru al unei cofetării, fără a sustrage din interior bunuri, obiecte sau valori.

– duminică, 20.01.2019, în jurul orei 15.30, ar fi sustras din incinta unei societăţi, aproximativ 60 kg materiale neferoase, pe care ulterior le-ar fi valorificat la un centru de colectare fier vechi.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat, cu cei doi în stare de arest preventiv.

În plus, joi, 14 martie 2019, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut un bărbat, în vârstă de 45 de ani, bănuit de săvârşirea a două infracţiuni de furt din societăţi comerciale, pe raza sectorului 1, se arată într-un buletin de presă al DGPMB.

La data de 3 martie 2019, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție au fost sesizaţi de către o femeie, administrator al unei societăţi comerciale, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracţie într-un magazin situat în sectorul 1, iar din interior au sustras mai multe bunuri, prejudiciul cauzat fiind estimat la 3.900 de lei.

În urma investigațiilor efectuate a fost identificat un bărbat, bănuit de comiterea faptei reclamate, procedându-se la supravegherea acestuia.

Astfel, joi , 14 martie 2019, polițiștii l-au prins pe cel în cauză în flagrant, imediat după comiterea unui furt dintr-o societate comercială, după ce a pătruns prin efracţie în incinta unui restaurant din sectorul 1 şi a sustras o sumă de bani şi mai multe bunuri.

Bărbatul a fost imobilizat şi condus la sediul subunităţii pentru audieri, asupra sa fiind găsite bunurile sustrase precum şi obiecte ce ar fi putut fi folosite la săvârşirea de infracţiuni.

Cercetările sunt continuate de către Secția 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de furt calificat, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Share With: