HomeStiriSecuritate FizicaMăsuri de securitate sporite: Air India a primit o amenințare de deturnare prin telefon
o-neintelegere-a-provocat-o-alerta-de-securitate-pe-aeroportul-din-frankfurt

Măsuri de securitate sporite: Air India a primit o amenințare de deturnare prin telefon

masuri-sporite-de-securitate-pe-aeroportul-din-sibiu-dupa-ce-un-barbat-si-un-copil-au-incercat-sa-fure-un-avionCentrul de control Air India din Mumbai a primit, sâmbăta trecută, un apel telefonic care amenința să îi deturneze avionul, iar Bureau of Civil Aviation Security a dispus luarea de măsuri de securitate suplimentare.

Centrul de control Air India din Mumbai a primit, sâmbăta trecută, un apel telefonic care amenința să îi deturneze avionul, iar Bureau of Civil Aviation Security (BAS) a ordonat tuturor liniilor aeriene și poliției să ia măsuri de securitate suplimentare, conform businesstoday.in.

BCAS a precizat că Centrul de control Air India din Mumbai a primit informații, pe 23 februarie, legate de o amenințare supra zborurilor Indian Airlines care au ca destinație Pakistanul.

Ca urmare a acestei amenințări, Airport Security Unit/ Aviation Security Group și toți operatorii de aeronave vor adopta imediat opt măsuri de securitate.

Airport Security Unit și Aviation Security Group fac parte din Central Industrial Security Force, care este o forță armată a poliției din India. Indian Airlines fac parte doar din Air India.

Reprezentanții din domeniul securității au emis ordine pentru toate aeroporturile de a rămâne vigilenți și a reglementa accesul în clădirile terminalelor aeroporturilor, precizează deccanherald.com.

Forțele de ordine ale poliției le-a fost ordonat să mențină un control acces strict care să regleze intrarea în jurul terminalelor, zonelor operaționale, aeronavelor și altor facilități ale aviației.

De asemenea, s-a cerut o verificare intensivă a vehiculelor care intră în parcări pentru a preveni atacurile cu bombă care folosesc mașini. Au fost emise ordine și pentru îmbunătățirea scanării pasagerilor, personalului și vizitatorilor incluzând o scanare aleatorie la poarta principală.

Personalul de securitate a fost rugat să întărească scanarea și protecția bagajelor de mână, bagajelor de cală, terminalelor pentru bagaje, restaurantelor din incinta aeroporturilor, scrisorilor și să întărească supravegherea video prin intermediul camerelor TVCI precum și manual în jurul terminalelor și zonelor operaționale.

Echipe de intervenție rapidă, înarmate, au fost dispuse în jurul perimetrelor aeroporturilor și a porților de intrare pentru vehicule și în jurul porților de gestionare a bagajelor.

Share With: