HomeStiriSecuritate FizicaMai multe furturi de mașini în Capitală și de ce sunt sparte autovehiculele
Mai multe furturi de mașini în Capitală și de ce sunt sparte autovehiculele

Mai multe furturi de mașini în Capitală și de ce sunt sparte autovehiculele

Mai multe furturi de mașini în Capitală și de ce sunt sparte autovehiculeleConform Poliției Capitalei, anul acesta au avut loc mai multe furturi de și din mașini în Capitală, iar furturile din mașini au anumite cauze, conform polițiștilor.

În prima jumatate a anului, în Capitală au fost înregistrate mai multe furturi de maşini, dar şi sustrageri de diferite bunuri din autoturisme, faţă de aceeaşi perioadă din 2018. Furturile din locuinţe au fost mai puţine anul acesta, informează Poliţia Capitalei, citată de Mediafax.

La nivelul Capitalei, în primele 6 luni ale anului 2018, s-au înregistrat 102 furturi de autovehicule, iar în primele 6 luni ale anului 2019, s-au inregistrat 119. Referitor la furturile din autovehicule, vă comunicăm că, în primele 6 luni ale anului 2018, în Bucureşti, au fost înregistrate 1.082 cazuri, iar in primele 6 luni ale anului în curs s-au inregistrat 1.224 de astfel de fapte”, precizează biroul de presă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), în urma unei solicitări a agenţiei de presă MEDIAFAX.

Cu privire la furturile din locuinţe, în primele 6 luni ale anului 2018, la nivelul Capitalei au fost înregistrate 796 fapte, iar în primele 6 luni ale anului 2019 s-au înregistrat 757 de cazuri”, informează Poliţia Capitalei.

Astfel, furturile din locuințele din Capitală au înregistrat o ușoară scădere. În plus, furturile din autovehicule înregistrate de Poliția Capitalei sunt mult mai multe decât furturile din locuință.

La nivelul IJP Prahova, în cursul lunii august au continuat activitățile de prevenire a furturilor din autovehicule. Polițiștii au acționat îndeosebi în zonele în care au fost semnalate asemenea incidente, precum și în zone cu risc nu tocmai însemnat, dar unde avem indicii că putem identifica numeroase persoane care neglijează siguranța autovehiculelor pe care le conduc (precum parcările supermarketurilor), scrie gazetaph.ro.

Astfel, numai în urma acțiunii desfășurate de polițiștii prahoveni în zona de nord a Ploieştiului în cursul dimineții de 2 septembrie, au fost identificate 280 de asemenea situații, în care posesorii de autovehicule şi-au lăsat la vedere, în habitaclu, bunuri ce pot deveni tentante pentru hoți: genți, tablete, portofele, telefoane, obiecte de vestimentație, detectoare radar sau chiar bani.

Majoritatea cetățenilor au apreciat demersul polițiștilor, însă, ca de obicei, nu au lipsit nici aceia care consideră că lor nu li se poate întâmpla sau ca una dintre sarcinile polițiștilor este să păzească fiecare autovehicul în parte, conform observatorulph.ro.

Ca și în activitățile anterioare, concurează la premiul de “cel mai neglijent posesor auto” cei care conduc autovehicule de serviciu, ca reprezentanți ai unor societăți comerciale (curierat, transport marfă, firme de pază) și conducătorii auto aflați în tranzit, locatarii rămânând, în continuare, cei mai precauți.

Având în vedere riscul in continuare ridicat pe acest palier infracțional, polițiștii vor continua activitățile de conștientizare a cetățenilor, prevenirea furturilor din autovehicule constituind una din cele 5 domenii prioritare de acțiune preventivă la nivelul IJP Prahova pentru acest an.

Share With: