HomeStiriSecuritate FizicaFurt de cupru de 37 de milioane de dolari la Tesla

Furt de cupru de 37 de milioane de dolari la Tesla

Compania Tesla s-a confruntat cu furtul unor cabluri de cupru din fabrica sa din Nevada dar a preferat să țină incidentul secret și a refuzat să coopereze cu autoritățile.

Principala grijă a lui Elon Musk, fondatorul Tesla, a fost că imaginea companiei ar fi afectată dacă s-ar afla de furt, au aflat jurnaliștii de la Reno Gazette Journal, citați de Business Insider.

Un raport al Poliției descrie întreaga situație petrecută la fabrica Tesla din Sparks, Nevada.

„Am fost anunțați că acest incident a ajuns la masa directorului Elon Musk”, se arată în raport. „De teama unei lovituri de imagine, Tesla a cerut să nu se elibereze nicio copie a informațiilor, fotografii sau dovezi video fără să primească o citație”. Angajații diviziei de securitate Tesla au declarat la biroul șerifului că acel colaborator care a alertat prima dată autoritățile despre sârma furată de cupru a fost concediat după ce a făcut raportul. Tesla a refuzat să ajute autoritățile și în alte situații, în cazul unor infracțiuni în 2018, potrivit raportului Reno Gazette Journal.

Compania a devenit mai cooperantă în acest an, a declarat șeriful comitatului Storey, Gerald Antinoro. Tesla însă nu a comentat informațiile. Raportul poliției susține declarația unui fost angajat Tesla care a depus un denunț la Securities and Exchange Commission (SEC), în 2018. Fostul angajat, Karl Hansen, a relatat că Tesla nu a dezvăluit furtul de peste 37 de milioane de dolari constând în materiale de cupru, sârmă și alte materii prime din fabrica sa din Nevada, adăugând că a fost sfătuit să nu contacteze autoritățile locale conform libertatea.ro.

Share With: